Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Харемът на Борисов – платена, партийна или просто любов

.

В ляво е Цвета, по средата Той, а отдясно - Деси...
Източник: БГНЕС

Любимки на премиера отново са на челни позиции в листите на ГЕРБ за парламентарните избори. Тях не ги лови обещанието му за проветряване на редиците в парламента. В листите за изборите вече се намърдаха, номинирани от ”народа” „стари дантели“ като Цвета Караянчева, Даниела Даридкова, Менда Стоянова, Екатерина Захариева и др.

За пореден път премиерът на България включи специалния пропаганден отряд, който от години е задействан в предизборни кампании и да противодейства на противниците. Провластовите медии наричат този отряд „амазонките на Борисов“, а други „харемът на Борисов“ – заради някои особености на премиерския характер и речник.

Бързам да подчертая, че харемът не е обидна квалификация. Харемът става известен през вековете със своето решаващо влияние на политическия живот. Особено силен е бил по времето на султан Сюлейман Великолепни. По същият начин в днешно време Борисов използва силните страни на „златната клетка“, както историци описват харема. Неговият първоначален завоевателен подход към жените от времето като главен секретар на МВР, постепенно се съчетава с това да ги използва за своите цели – политически, кариеристки, бизнес, далавери и пр. Нерядко е признавал, че те са му много по-верни от доста мъже в обкръжението му.

Залогът за Борисов в сегашната предизборна кампания е на живот и смърт. Загубата може да стане начало на разследвания и съдебни процеси, което би било катастрофа за него. Затова той използва всички средства, за да остане в играта. Жените са челен отряд в тази битка.

Много са претендентките за титлата валиде султан на „златния кафез“. Той обаче не показва специално отношение към някоя от своите фаворитки. За да поддържа надеждата у всяка от тях. Все пак, наблюдатели смятат, че конците дърпа милионерка в сянка - много от решенията му са по нейни съвети. Но и други са проправили път към сърцето му. Такива са Йорданка Фандъкова, Даниела Дариткова, Менда Стоянова, Цвета Караянчева, Деница Сачева, проф. Антоанета Христова, Теменужка Петкова, Десислава Атанасова, Севда Арнудова (Шехерезада), Екатерина Захариева, Десислава Танева, Петя Аврамова, Мария Габриел, Ева Майдел и пр.

Истински воини са и знайни и незнайни „калинки“ в администрацията, дипломацията, общините, областните управи, агенциите и министерствата. Десетки хиляди, които процъвтяват в държавни структури, но нямат шансове на свободния пазар по известни причини.

Заради любовта си към него, властта и партията те са готови да оправдаят чекмеджето с пачките и златото, речника и лъжите. Как точно се нарича такава любов?...

Те не трябва да бъдат подценявани - ще дадат всичко от себе си, заради... себе си...

Отношенията им изглеждат през цялата година като на Свети Валентин и 8 март, но завистта може да им изиграе лоша шега. Едни ще бъдат предпочетени, други ще изпаднат. Това крие изненади.

Емил Азар

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Харемът на Борисов – платена, партийна или просто любов

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!