Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Най-големият лъжец Бойко Борисов: Ваксинираме (ги) усилено!... c 200...

Докато обикновените хора са задължени да спазват дистанция, Боко потупва всеки, когото инспектира, защото знае нещо друго...

Бойко Борисов продължава да сипе откровени лъжи, обикаляйки кътчетата на родината, Narod.bg пита наистина ли не се чува какво говори или нарочно се опитва да заблуждава народа! Ако си вярва – наред ли е с главата?!?

На една от обиколките си днес обяви, че „ваксинираме усилено“ и „първи ще излезем от пандемията“ – твърдения, които изобщо не отговарят на истината според ОФИЦИАЛНИТЕ ЦИФРИ.

Narod.bg публикува по-долу анализа на clubz.bg по темата, от който става ясно, че ваксинираните у нас са нищожно малко – ПО-МАЛКО ОТ 1 ПРОЦЕНТ:

„На строителите кажи да са живи и здрави, има подсигурени пари, не само за тях, за всички дейности в държавата. Така че българите да бъдат спокойни. С тази прекрасна Европейска комисия… можем да бъдем оптимисти. Неслучайно днешните прогнози са вече завишени за България – близо 3% за тази година и до 5% за следващата (ръст на БВП – б.р.).

ББ не се чува какво говори или съвсем нарочно сипе лъжи.

Но аз съм убеден, че както говорихме – маса народ изкара COVID-а. Първи ще излезем от пандемията. Ваксинираме усилено. Работниците работят. Получават възнаграждения, хранят семейства и ако се направи сметка в последните години в пъти са се повишили доходите. Минимум с 10% на година“

Всичките тези твърдения на премиера Бойко Борисов – в този ред – се случиха в едно от петте живи включвания на Борисов във Фейсбук от инспекции по пътни строежи и ремонти по протежението на магистрала „Тракия“ в посока от София към Стара Загора. Слушател бе строител на магистралата, където в момента тече ремонт – в участъка около Чирпан, а придружител – зам.-министър Николай Нанков.

Преди това премиерът поиска да чуе по телефона „в ефир“ вицето си Томислав Дончев, който да разкаже на каква онлайн среща е присъствал по повод европейския фонд за възстановяване от пандемията, в който за България се предвиждат 29 млрд. евро за следващите години.

Както е видно от Единния информационен портал, в който се публикува всекидневната статистика за развитие на пандемията, от началото на имунизационната кампания в България доза ваксина са получили точно 66 163 души. Най-актуалните данни на НСИ за населението на страната са към 31 декември 2019 г. и числото е 6 951 482 души. Това прави точно 0,95%. 

Според обобщените официални данни за страните от ЕС България е твърдо на последно място по брой имунизации, като с под 1% души, получили първа доза, освен нашата страна е само Естония. 

Пак според данните на Единния информационен портал у нас официално случаите на COVID-19 от началото на пандемията са точно 226 974 към днешна дата (в това число са и починалите пациенти, и вече оздравелите, и активните – б.р.). Това значи, че точно 3,27% от цялото население са гражданите, застигнати от коронавируса. 

По повод икономическите показатели премиерът очевидно под завишение има предвид обявената днес зимна прогноза на ЕК за възстановяването на икономиката в рамките на целия ЕС, на Еврозоната и на страните поотделно. Прогнозата за ръст на БВП в българия за 2021 г. сега е 2,7%, като в есенната прогноза бе 2,6%. По-съществен ръст се очаква за 2022 – 4,9 на сто при есенна прогноза от 3,7% – тоест завишение наистина има спрямо предишния анализ на ЕК.

Общите данни обаче показват още, че в ЕС има само 4 държави, при които се очаква по-нисък ръст на БВП за 2021 г. , отколкото в България – Нидерландия (1,8%), Австрия (2,0%), Литва (2,2%) и Естония (2,6%).  

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Най-големият лъжец Бойко Борисов: Ваксинираме усилено! (Наред ли е с главата?) - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!