Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Великата конспирация за "нулевия въглерод"

/Поглед.инфо/ Световният икономически форум в Давос провъзгласява необходимостта от постигане на световна цел "нулев нетен въглерод" до 2050 г. Това за повечето звучи далеч в бъдещето и следователно до голяма степен се игнорира. И все пак трансформациите, които се извършват от Германия та до Съединените щати, както и в безброй други икономики, поставят началото на създаването на онова, което през 70-те години се наричаше Новият международен икономически ред.

В действителност това е план за глобален технократичен тоталитарен корпоративизъм, който обещава огромна безработица, деиндустриализация и икономически колапс по дизайн. Помислете и вижте част от генезиса.

Понастоящем Световният икономически форум (СИФ) на Клаус Шваб популяризира любимата си тема "Голямото възстановяване на световната икономика". Ключът към всичко е разбирането на това, което глобалистите имат предвид под "нулев нетен въглерод" до 2050 година.

Европейският съюз ръководи надпреварата със смел план Европа да стане първият в света "въглероднонеутрален" континент до 2050 г. и да намали емисиите си на CO2 с поне 55% до 2030 г.

В публикация от август 2020 г. в своя блог самоназначилият се за световен цар на ваксините Бил Гейтс пише за предстоящата криза в климата:

"Колкото и ужасна да е тази пандемия, изменението на климата може да бъде по-лошо ..."

"Относително малкият спад на емисиите тази година прави едно нещо ясно:

Не можем да стигнем до нулеви емисии просто - или дори най-вече - като летим и караме по-малко", продължава технологичният милиардер.

С един фактически монопол върху масовите медии, както и върху социалните мрежи, лобито на глобалното затопляне успя да накара голяма част от света да приеме, че най-доброто за човечеството е да се елиминират въглеводородите, включително нефтът, природният газ, въглищата и дори "безвъглеродното" ядрено електричество до 2050 ггодина.

И всичко това, защото уж се надяваме да избегнем 1,5 до 2 градуса по Целзий покачване на средната световна температура. Има само един проблем с това. Цялото нещо е прикритие е прикритие за един дяволски скрит дневен ред.

Произход на "глобалното затопляне"

Мнозина са забравили оригиналната научна теза, изложена, за да оправдае радикална промяна в нашите енергийни източници. Това не беше "изменение на климата".

Земният климат непрекъснато се променя, корелиран с промени в емисиите на слънчеви изригвания или цикли на слънчеви петна, засягащи го.

Около началото на хилядолетието, тъй като предишният цикъл на затопляне, воден от слънцето, вече не беше очевиден, Ал Гор (вицепрезидент на САЩ при Бил Клинтън) и други преместиха наратив в лингвистичен опит на "климатични промени" от предишното глобално затопляне.

Сега наративът на страха стана толкова абсурден, че всяко изровено метеорологично събитие се третира като "климатична криза". Всеки ураган или зимна буря се посочва като доказателство, че климатичните богове ни наказват, нас грешните хора, излъчващи CO2.

Но почакайте. Цялостната причина за прехода към алтернативни енергийни източници като слънчевата или пък вятърната, както и изоставянето на въглеродните енергийни източници е заради твърдението им, че CO2 е парников газ, който по някакъв начин се издига до атмосферата, където образува одеяло, което уж затопля Земята отдолу - тоест глобално затопляне.

Емисиите на парникови газове според Агенцията за опазване на околната среда на Съединените американски щати идват най-вече от CO2. Оттук и фокусът върху "въглеродните отпечатъци".

Това, което почти никога не се казва, е, че CO2 не може да се издигне в атмосферата от изгорелите газове от автомобили или от въглищни инсталации или от друг причинен от човека произход. Въглеродният диоксид не е въглерод или сажди.

Това е невидим газ без мирис, който е от съществено значение за растителната фотосинтеза и всички форми на живот на планетата Земя, включително и нас, хората. CO2 има молекулно тегло малко над 44, докато въздухът (главно кислород и азот) има молекулно тегло само 29.

Специфичното тегло на CO2 е около 1,5 пъти по-голямо от въздуха. Това предполага, че изразходваните CO2 газове от превозни средства или електроцентрали не се издигат в атмосферата на около 12 мили или повече над Земята, за да формират каквито и да било опасения за парников ефект.

Морис Стронг

За да оценим какво престъпно действие се развива днес около Бил Гейтс, Клаус Шваб и защитниците на предполагаема "устойчива" световна икономика, трябва да се върнем към 1968 г., когато Дейвид Рокфелер и приятели създадоха движение около идеята, че човешкото потребление и нарастването на населението са най-важният на този свят проблем.

Рокфелер, чието богатство се основава на петрол, създаде нео-Малтусианския клуб в Рим във вила Рокфелер в Беладжио, Италия. Първият им проект беше да финансират едно слабо проучване в МИТ, наречено "Ограничения пред растежа" през 1972 г.

Основен организатор на програмата на Рокфелер за "нулев растеж" в началото на 70-те години беше неговият дългогодишен приятел, канадският петролен магнат на име Морис Стронг, също член на Римския клуб.

През 1971 г. Морис Стронг е назначен за заместник-секретар на ООН и генерален секретар на конференцията за Деня на Земята през юни 1972 г. в Стокхолм. Бил е и попечител на Фондация Рокфелер.

Морис Стронг беше ключов ранен разпространител на научно необоснованата теория, че изкуствените емисии от транспортни средства, въглищни инсталации и земеделието са предизвикали драматично и ускоряващо се повишаване на глобалната температура, което заплашва цивилизацията, известно още като така нареченото глобално затопляне Той е изобретил еластичния термин "устойчиво развитие".

Като председател на конференцията на ООН в Стокхолм през деня на Земята през 1972 г., Морис Стронг насърчава намаляването на населението и понижаването на жизнения стандарт по целия свят, за да "спаси околната среда". Няколко години по-късно същият тип Стронг заяви:

"Не е ли единствената надежда за планетата, че индустриализираните цивилизации ще се сринат? Не е ли наша отговорност да постигнем това? "

Това е дневният ред, известен днес като Великият рестарт или Програма на ООН 2030. Морис Стронг продължи след гореописаните моменти със създаването на Междуправителствената група на ООН по изменението на климата (IPCC)- политически орган, който подкрепя недоказаното твърдение, че предизвиканите от човека емисии са на път да наклонят света към една необратима екологична катастрофа.

Съоснователят на Римския клуб, д-р Александър Кинг, признава съществената измама в техния дневен ред в областта на околната среда няколко години по-късно в своята книга "Първата глобална революция". Той заяви:

"В търсене на нов враг, който да ни обедини, стигнахме до идеята, че замърсяването, заплахата от глобално затопляне, недостигът на вода, глад и други подобни биха паснали в сметката ..."

"Всички тези опасности са причинени от човешка намеса и само чрез променено отношение и поведение те могат да бъдат преодолени. Истинският враг тогава е самото човечество" ,продължава д-р Александър Кинг.

Доктор Кинг призна, че "заплахата от глобално затопляне" е просто трик, за да оправдае атака срещу "самото човечество". Това сега се разпространява като идеята за Великия рестарт, както и измамата на нулевият нетен въглерод.

Алтернативната енергийна катастрофа

През 2011 г., действайки по съвет на Йоахим Шнелнхубер, от Потсдамския институт за изследване на въздействието върху климата (ПИК), канцлерът Ангела Меркел и германското правителство наложиха пълна забрана на ядреното електричество до 2022 г., като част от правителствената стратегия от 2001 г., наречена Energiewende или "Енергиен завой", за да започнат да разчитат на слънчевата и вятърна енергия, както и други така наречени "възобновяеми източници".

Целта на този ход е била Германия да стане първата индустриална държава, която е "неутрална към въглерода".

Стратегията засега беше икономическа катастрофа. Преминавайки от една от най-стабилните евтини и надеждни мрежи за производство на електроенергия в индустриалния свят, днес Германия се превърна в най-скъпия производител на енергия в света.

Според немската асоциация на енергийната индустрия BDEW, най-късно до 2023 г., когато се затваря последната атомна централа, Германия ще се сблъска с недостиг на електроенергия.

В същото време въглищата, които са най-големият източник на електрическа енергия, се премахват, за да се достигне горепосоченият нулев нетен въглерод.

Традиционните енергоемки индустрии като производството на стомана, стъкло, основни химикали, производство на хартия и цимент са изправени пред високи разходи и изключвания или износ на продукцията в чужбина и загуба на милиони квалифицирани работни места. Енергийно неефективните вятърна и слънчева енергия днес струват около 7 до 9 пъти повече от газа.

Германия има малко слънце в сравнение с тропическите страни, така че вятърът се разглежда като основен източник на зелена енергия. Има огромно количество бетон и алуминий, необходими за производството на слънчеви или вятърни паркове.

Всички тези неща се нуждаят от евтина енергия - газ или въглища или ядрена енергия. С постепенното премахване на разходите стават непосилни, дори без добавените "данъци върху въглерода".

Германия вече разполага с около 30 000 вятърни турбини, повече от където и да е другаде в Европейския съюз. Гигантските вятърни турбини имат сериозни проблеми с шума или опасността за здравето за жителите в близост до огромните структури заради инфразвука , както и щетите от времето и птиците.

До 2025 година около 25% от съществуващите германски вятърни турбини ще се нуждаят от подмяна и изхвърлянето на отпадъци е колосален проблем.

Компаниите са съдени, докато гражданите осъзнават какво бедствие са те. За да постигне целите си до 2030 г. Дойче банк наскоро призна, че държавата ще трябва да създаде "еко диктатура".

В същото време германският натиск за прекратяване на транспорта, който се движи на бензин или дизел до 2035 г. в полза на електрическите превозни средства е на път да унищожи най-голямата и най-печелившата индустрия в Германия - автомобилния сектор, и да събори милиони работни места.

Автомобилите с литиево-йонна батерия имат общ "въглероден отпечатък", когато са включени ефектите от добива на литий и производството на всички части, което е по-лошо от дизеловите превозни средства.

А количеството добавена електроенергия, което е необходимо за нулевовъглеродна Германия до 2050 г., би било много повече от днешното, тъй като милиони зарядни устройства ще се нуждаят от електрическа мрежа с надеждна мощност.

Сега Германия и Европейският съюз започват да налагат нови "въглеродни данъци", за които се твърди, че финансират прехода към нулев въглерод. Данъците само ще оскъпят електроенергията и енергията като цяло, осигурявайки по-бързия колапс на германската индустрия.

Депопулация

Според тези, които прокарват в програмата за нулев въглерод, това е точно нещото, което те желаят: деиндустриализацията на най-напредналите икономики, която представлява изчислена десетилетна стратегия. Както каза Морис Стронг целта е да доведе до колапс на индустриализираните цивилизации.

Превръщането на настоящата световна индустриална икономика към такава, която гори дървесина и работи с вятърни мелници е превръщане в една дистопия, където затъмненията стават норма, както сега в Калифорния, която е съществена част от трансформацията на Великия рестарт по "Програма 2030: Глобален договор за устойчивост на ООН".

През 2015 г. съветникът на канцлера Ангела Меркел за климата Йоахим Шнелнхубер представи радикалната зелена програма на папа Франциск, енцикличното писмо ''Laudato Si'' като назначен от Франциск в Папската академия на науките. Освен това той съветва ЕС по неговата зелена програма.

В интервю от 2015 г. Шнелнхубер заяви, че "науката" сега е определила, че максималният капацитет на "устойчива" човешка популация е с около шест милиарда по-малко човешки същества:

"По много циничен начин това е триумф за науката, защото най-накрая ние стабилизирахме нещо - а именно оценките за капацитета на планетата, а именно под 1 милиард души."

За целта индустриализираният свят трябва да бъде демонтиран. Кристиана Фигерес, участник в програмата на Световния икономически форум и бивш изпълнителен секретар на Рамковата конвенция на ООН за изменението на климата, разкри истинската цел на програмата на ООН за климата на пресконференция през февруари 2015 г. в Брюксел, където заяви:

"Това е първият път в човешкия живот историята, че си поставяме задачата умишлено да променим модела на икономическо развитие, който царува от Индустриалната революция насам. "

Забележките на Фигерес от 2015 г. се отразяват днес от френския президент Макрон на "Програмата в Давос" на Световния икономически форум от януари 2021 г., където той твърди, че:

"При сегашните обстоятелства капиталистическият модел и отворената икономика вече не са осъществими".

Макрон, който е бивш банкер на Ротшилд, твърди, че:

"Единственият начин да се измъкнем от тази епидемия е да създадем икономика, която е по-фокусирана върху премахването на разликата между богатите и бедните".

Еманюел Макрон, Ангела Меркел, Бил Гейтс, Клаус Шваб и приятели ще го направят, като понижат жизнения стандарт в Германия и ОИСР до нивата на Етиопия или Судан.

Това е тяхната нулевовъглеродна дистопия. Силно ограничени пътуванията по въздух, както и такива с автомобили и като цяло движението на хора, затварянето на "замърсяващата" индустрия, всичко за намаляване на CO2. Невероятно е колко удобно пандемията на коронавируса поставя началото на Великия рестарт и Дневния ред на ООН 2030 за нулев нетен въглерод.

Превод: СМ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Великата конспирация за "нулевия въглерод" - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!