Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Руската държавна телевизия показа “разкошния живот” на Навални в Германия

/Поглед.инфо/ Филмът, на който се виждат два дивана, пресни плодове, джакузи и четка за тоалетна, е отговорът на Кремъл на видеото за “двореца на Путин”

Руската държавна телевизия “Россия 1” засне репортаж за вилата на опозиционера Алексей Навални, в която се твърди, че той е живял по време на престоя си в Германия, съобщи Нюзру. Според експерти това е отговор на видеото за двореца на руския президент Владимир Путин, което критикът на Кремъл пусна преди седмици.

Според тв репортерите опозиционерът е наел къща в най-престижния район на Фрайбург, град в планините в Югозападна Германия. Обвинявайки Навални, че се наслаждава на същия лукс, за който самият той набеждава Путин, програмата “Вести недели” обединява кадри от дрон с лична обиколка на вилата.

Водещата Анастасия Попова се разхожда из двуетажната къща, където вероятно е живял Алексей Навални, след като е бил изписан от берлинската клиника “Шарите”. Опозиционерът се лекуваше там от отряване с новичок. На приземния етаж репортерката показва “просторна всекидневна, два дивана, телевизор и пресни плодове”. След това отива на терасата, а после намира две спални и кухня, където

насочва вниманието към кафе машина, комплект холандски чай и местно

подаръчно вино. Руски опозиционни журналисти веднага обявиха, че е смехотворно да се обвинява Навални в лукс, тъй като виното в къщата струвало само 2 евро.

В спа зоната Анастасия Попова открива джакузи и плувен басейн, където дори се потапя, докато разказва, че е дълъг 10 метра.

Репортажът включва внимателен оглед на банята. “Тоалетната четка също е тук”, казва кореспондентката на “Россия 1” във връзка с четката за тоалетна от двореца на Путин, която бе оценена на зашеметяващите 700 долара. Заради високата цена предметът се превърна в символ на последните масови протести в подкрепа на Навални. “Тоалетната в къщата обаче не е златиста, а четката блести, но не толкова”, казва саркастично Анастасия Попова.

На втория етаж според репортерката има още хол с маса за хранене, кухня, съблекалня, три спални, две бани и тоалетна за гости. Общата площ на къщата е повече от 300 квадратни метра. Журналистката твърди, че гостите на такава вила плащат по 530 евро на ден без депозита, което означава, че Алексей Навални

е похарчил над 30 хиляди евро за живот за два месеца

Дмитрий Кисельов, водещият на предаването, в което е пусната историята, я нарече “брилянтна” и заяви, че Навални живее в “прекомерен лукс”. В същото време собственикът на къщата на Навални каза, че журналистите са го измамили, представяйки се за туристи от Белгия, и са го заснели със скрита камера. Той възнамерява да си търси правата по съдебен път. 

Репортерите от “Россия 1” твърдят също, че екипът на Навални е заснел филма за “двореца на Путин” в немското студио The Schwarzwald Studios, а цената на снимките е била оценена на милион евро.

“Чии пари използва официално безработният блогър за тази вила и за да направи този филм?” - питат те. Авторите на репортажите се опитваха да се фокусират върху факта, че опозиционерът е живеел в лукс,

но реално не

показаха такъв, отбелязват западни издания.

Водещият на програмата Дмитрий Кисельов пък каза, че филмът за двореца на Владимир Путин е направен с помощта на службите за сигурност на Германия, САЩ и Великобритания. Кисельов не предостави доказателства за това.

“Германските специални служби са помогнали на Алексей Навални при заснемането на филма за “двореца в Геленджик”, a руското външно министерство се обърна към Берлин за разяснения”, заяви руският външен министър Сергей Лавров.

“В този филм Навални посещава сградата на бившето съветско разузнаване в Дрезден и заедно с някои германски колеги демонстрира на публиката материали от папка, която представя като “личното досие на Путин”, казва Лавров. Дипломатът допълва, че е ясно, че влизането в тази сграда и още повече получаването на достъп до някои архиви са невъзможни без сътрудничество с официалните власти на ФРГ - най-вероятно с техните специални служби. 

Миналия месец държавната телевизия отхвърли твърденията, че Путин притежава имението в Черно море, което според Навални струва над 1,5 милиарда долара. Близкият съюзник на президента, милиардерът Аркадий Ротенберг, по-късно каза пред руските медии, че той е истинският собственик на имението.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Руската държавна телевизия показа “разкошния живот” на Навални в Германия - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!