Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Марешки май прости на Симеонов. Вече не иска оставки, защото иска власт

.

Изненада предизвика днешната новина за предизборната коалиция между “Воля” и НФСБ. Причината е съвсем елементарна - лидерите на формациите неведнъж са стигали до словесни сблъсъци. Изглежда обаче човек прави всичко, за да се добере до властта. Надява се на късата човешка памет. Е, интернет помни. За щастие.

През 2018 година лидерът на партия “Воля” Веселин Марешки застана гордо на трибуната на 44-тото Народно събрание и поиска две оставки на двама вицепремиери-патриоти - Красимир Каракачанов и Валери Симеонов.

“Партия “Воля”, които заставаме плътно зад интересите на българския народ в битката им срещу тези двамата вицепремиери - Каракачанов и Валери Симеонов, които си позволиха да проведат една злостна, нелепа, подла, цинична битка срещу българските майки… Ще се борим до край да ги изчегъртаме от властта не за друго, а защото ако тези двамата останат в българското правителство, това ще е победа на Байганьовщината в българската политика. Ще бъде победа на простащината. Дебелоочието. На самозабравилите се. На тези, които се гаврят с родолюбието и патриотизма, и с почтеността”. 

Силни думи от устата на Марешки. Безспорно. Сега е време за някои въпроси. 

Самозабравихте ли се, господин Марешки? Или нямате нищо против Байганьовщината в българската политика да продължи? Да победи простащината? Дебелоочието. Питам само. Нужда от отговор няма. Защото, господин Марешки днешната Ви заявка показа нагледно що значи празнодумие, безочливост, безпринципност. И показа какво е способен да направи човек, за да се докопа до властта.

Но ние нямаме къса памет, господин Марешки.

Затова помним речта Ви от парламентарната трибуна. Помним и подписа, който положихте върху проекта за нова Конституция. Онзи, който не бяхте чели. И си спомняме, как един плаж бе отдаден на концесия на близък до Вас човек веднага след това.

Помним, господин Марешки. За ваше огромно съжаление. 

Джесика Вълчева

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Марешки май прости на Симеонов. Вече не иска оставки, защото иска власт

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!