Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Димитър Байрактаров пред Lupa: На властта не й мигна окото за смъртта на 112 000 пенсионери

Димитър Байрактаров пред Lupa.bg: На властта не й мигна окото за смъртта на 112 000 пенсионери

През последните два месеца на 2020 г. се наблюдава огромен ръст на починали пенсионери. Това става ясно от документ на НОИ, предоставена на журналиста и народен представител от 43-то НС Димитър Байрактаров.

„Над 31 хиляди са починалите лица в пенсионна възраст, като голяма част от тях са пенсионирани по болест. Това е най-уязвимата група в българското общество. Голяма част от тези хора са с увреждания и с тежки заболявания. Те са оставени да измрат като пилци. За цялата 2020 г. починалите пенсионери са над 112 000. Властта ги лиши от достъп до здравеопазване. През октомври-ноември колеги журналисти предупредиха здравния министър за нарастващата смъртност. Проф. Ангелов обеща, че ще извърши проверка, но все още няма резултат от нея“, заяви пред Lupa.bg журналистът.  

По думите му общият брой на починалите от коронавирус е 5 пъти по-малък от броя на починалите пенсионери за последните 2 месеца на 2020 г. „Тези хора бяха лишени от личен лекар, тъй като джипитата консултираха по телефона, бяха лишени от достъп до лечебни заведения, бяха лишени от планови операции. Бяха оставени буквално да измират, което се е случило в крайна сметка. Целият цинизъм е, че нито една партия от властта, както и от опозицията не се поинтересува от тези хора. Вместо една лидерка и един евродепутат да се правят на санитарки, трябваше да се погрижат за тях и повечето щяха да останат живи. Това е само малка част от едно голямо журналистическо разследване, което тепърва предстои да огласим“, заяви журналистът.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Димитър Байрактаров пред Lupa.bg: На властта не й мигна окото за смъртта на 112 000 пенсионери - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!