Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Симеонов: Не е изключено БСП и ГЕРБ да изградят правителство

"В политиката колкото по-малко чувства има толкова по-добре. ВМРО си е самостоятелна партия. Имат право на собствени решения. Аз не мога да им държа сметка за това, което са решили. Изненадан съм, но да съм изоставен звучи несериозно. От ВМРО отказаха да се явят с нас в коалиция на изборите. Буквално до преди дни Каракачанов категорично твърдеше, че ще бъдем заедно, което ни загуби времето. Можехме да си направим планове. Но въпреки това, ние не сме се разделили. Те отказаха да се явят заедно с нас." Това каза в предаването "Денят с Георги Любенов" по БНТ лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Той подчерта, че с Красимир Каракачанов не са в лоши отношения, а просто двете партии ще се явяват отделно на предстоящите парламентарни избори. Симеонов посочи като грешка, че прекалено се е доверил на "Атака" и Волен Сидеров през 2017 г., "Те не се вписват в Обединени патриоти като коалиция. Започнаха необосновани обвинения, обиди, критики, атаки, което не е конструктивно и не води коалицията до работна атмосфера", допълни лидерът на НФСБ. Валери Симеонов заяви, че за него политиката не е непременно да бъде част от властта и затова към момента не може да посочи с кого би се коалирал, ако партията му влезе в новия парламент. Той каза, че не е изключено двете големи партии - ГЕРБ и БСП да изградят правителство, което "най-добре би отразило очакванията на избирателите и би създало стабилно правителство". "По идеологически причини това е невъзможно, но теоретично всичко е възможно", посочи Симеонов.

Той коментира и ситуацията с арестуването на Навални и изразяването на позиция, от страна на България. "Имаме опит за намеса, и то траен, от страна на Русия. Българският парламент и изпълнителна та власт трябва да бъдат много внимателни с позициите си. България не е видяла нищо добро от Русия след Освобождението си. И да не забравяме, че сме проевропейски ориентирани, а не проруски", каза в заключение Валери Симеонов.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Симеонов: Не е изключено БСП и ГЕРБ да изградят правителство

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!