Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Дончева: ДПС ще дадат мило и драго да изчегъртат Радев от президентството

България не е узряла за единение. БСП вляво и „Да България” на Христо Иванов вдясно са сред основните пречки за това. Задкулисието инвестира в партията на Слави Трифонов, разчитайки, че те ще изиграят ефективно ролята на патерица в следващия парламент. Това коментира в предаването на Дарик „Реактивно” лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева.

Трябва мутрите и мафията да бъдат отстранени от властта и това трябва да стане с общи усилия, смята Дончева. По думите й без можещи хора не може да стане промяна, нито само с проста смяна на лицата с нови.

Очевидно нацията не е „втасала“ за нужното единение

Нормализирайте кръвното като приемате веднъж дневно...

Премахнете стомаха за 14 дни с този изпитан метод

Кой е най-страшният враг на холестерола и тромбозите и най…

Лек срещу запушените кръвоносни съдове - вижте тук
„Да България“ в лицето на Христо Иванов са едната съществена спирачка на този процес. Той има своето обяснение, че неговите симпатизанти не желаят партниране с други субекти. Те смятат, че всички са недостойни за тях, бивши мръсни комунисти. Смятам, че дори в ДСБ има много по-здраво разбиране, че обединението все едно ще бъде наложително“, обясни Татяна Дончева.

По думите й в ляво процесът е аналогичен. „От БСП може да чуете – само ние единствено имаме програма, визия, ние сме единствената опозиция. Очевидно нацията не е втасала за това единение и ГЕРБ използва изключително ловко това положение“, каза още лидерът на „Движение 21“.

Т.нар. задкулисие харесва формацията на Слави Трифонов, защото смята, че те могат ефективно да бъдат превзети и ефективно да играят ролята на патерица, коментира още Татяна Дончева. Тя призова хората да не гласуват за патерици, като напомни влизането в парламента на формациите на Марешки, Ковачки и Бареков.

Президентът бил най-недолюбван от ДПС

Дончева определи като „истерия“ отношението  на ГЕРБ към президента Румен Радев. По думите й обаче Радев е най-недолюбван от ДПС, защото има собствено мнение и не играе по техните правила. „Лидерът на БСП Корнелия Нинова играе с ДПС и Румен Радев не е сред първите й приоритети“, смята още Татяна Дончева.

„Румен Радев съобрази няколко неща. Първо той е най-недолюбван от ДПС, защото те го виждаха като един фигурант в президентската институция, който ще прави каквото му кажат. Обаче Румен Радев може да не знае много неща, защото е новак и неопитен влязъл в президентството, но той има принципна позиция по няколко основни въпроси. Че трябва да има промяна, че политическият живот е абсолютно уродлив, че тези свински черва, които са се слели с ГЕРБ, ДПС, политическата система, съдебната система – трябва да бъдат разкъсани“, коментира Дончева.

Тя напомни, че тъкмо президентът е обявил след скандала на „Росенец“, че служители на НСО охраняват сарая на Доган без абсолютно никакво законно основание.

„Това за ДПС е все едно да посегнеш на свещената крава. Те ще дадат мило и драго да го изчегъртат от президентството“, заяви още лидерът на „Движение 21“.

Нинова има планове за бъдещата власт, Радев не й е първи приоритет

Според Дончева ДПС интервенирало върху БСП, че условия за подкрепа от страна на движението за разни други планове на Корнелия Нинова е да бъде отстранен Румен Радев, екипът на президента е взел предохранителни мерки и го поставя отсега на картата на президентските избори.

Запитана дали липсата на бърза подкрепа от страна на БСП за втори мандат на Радев говори за договорки между Нинова и Борисов, както твърди и Елена Йончева, лидерът на „Движение 21“ каза: „Означава, че Нинова има планове първо за бъдещо правителство, за които ДПС са й поставили условия за подкрепа. Че ако тези планове се реализират, тя първо ще предпочете да реализира себе си във властта и ако не се реализират тези планове – тя ще седне да мисли дали тя да не се кандидатира за президент“.

Татяна Дончева отправи критики и към Георги Първанов, президент в периода 2002 -2012 г. По думите й подкрепяйки Бойко Борисов, ДПС и руските енергийни интереси той е поставил АБВ в сложна и деликатна ситуация.

В момента вървят финални разговори за общо явяване на парламентарния вот на „Движение 21“ с Отровното трио и формацията на Мая Манолова „Изправи се. БГ”. Самата Дончева уточни, че няма да бъде водач на листа и няма да е сред кандидатите за депутати, защото ясно е разчела посланието на българите, които искат нови лица.

https://darikradio.bg/

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Дончева: ДПС ще дадат мило и драго да изчегъртат Радев от президентството – Свободно слово

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!