Следвайте "Буднаера" в Телеграм

БЪЛГАРИ И „българи”!!!

БЪЛГАРИ И „българи”!!!

Днес българинът е поставил знак на равенство между хората, носията, гайдите и българското.
Незнайно защо?

Дали защото 45 години комунистите ни втълпяваха колко е важна работническата класа? И презрение към всеки образован?

Днес навсякъде, дори в защитените Рилски езера, се вихрят хора. Хора, убедени, че са патриоти, се разхождат с народни носии и цървули.
Баби пеят народни песни. Гайди свирят по улиците и на всеки празник….

Знак за равенство между това и българщината!!!
Хайде да ви кажа и аз няколко неща:
Христо Ботев – поет, журналист, сатирик, революционер, символ на героите на България! Син на даскал, образован, на снимките винаги с европейски дрехи.
Васил Иванов Кунчев /Левски/ – революционер, дякон, на снимките винаги с европейски дрехи.

Георги Стойков Раковски (по рождение Съби Стойков Попович, известен и като Георги Сава Раковски), син на търговец, легионер, учил Раковски изучава философия, красноречие, богословие, математика, латински език, физика, химия, френски, персийски, арабски и други предмети, първият български етнограф-фолклорист.

Христо и Евлоги Георгиеви – благодетели на България, дарители, търговци, банкери.

Всеки път, когато някоя женица се накичи с рози, обуе цървулки и облече носия и претендира, че това я прави българка, много ми се приисква да я пратя в Етнографския музей да види как са се обличали българките през целия 19 век – жените от средната и висша класа, дъщерите и жените на търговци, учители, свещеници, революционери.

Да погледнете тоалетите от Париж, изисканите дрехи, обзавеждането, клавесините и книгите, и да отречете, че тези хора са били българи.

Прогресът, революциите, създаването и строителството на една държава се правят от интелигентните и образовани хора. Не от онези с цървулите, а онези, които виждат накъде върви света. Които са се учили, образовали, които са вземали пример от модерните държави и система. Макар и българи до дъното на душата си.

Затова не си мислете, че като сложите носийка и тропнете хорце на улицата, това ще ви направи по-големи българи. Просто ще ви даде повод да влезете в медиите и да качите някоя снимчица в инстаграм и фейсбук.
Или евентуално да накарате хората да повярват, какви големи патрЕоти сте!

Е, не сте!
Когато направите за България толкова, колкото посочените велики българи, когато научите децата си да бъдат българи, когато излезете на улицата не да тропкате хорце, а да защитите България и да направите така, че тя да оцелее, тогава си сложете етикет….

Дотогава просто сте един театър….В който разумните хора не вярват.
ЗАЩОТО БЪЛГАРИЯ НЕ Е В НОСИИТЕ И ХОРАТА, А В СЪРЦАТА!“

Елена Гунчева

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: БЪЛГАРИ И „българи”!!!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!