Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Курц: Австрия е готова да произвежда руската ваксина

Австрийският канцлер Себастиан Курц заяви пълната готовност на страната да започне производството на руската ваксина срещу COVID-19, ако препаратът получи одобрението на Европейската агенция по лекарствата.

Регулаторът разглежда документите на “Спутник V”, след като Кремъл кандидатства за одобрение. Ако разрешение за употреба бъде дадено, това ще бъде четвъртият препарат, който ще влезе в борбата на блока срещу инфекцията. 

"Австрия задължително ще се постарае да осигури производствените мощности на подходящи местни компании за производство на руски или китайски ваксини. Както и за производители от други страни", посочи Курц. 

Според австрийския канцлер водещи при въпроса с ваксините са ефективността им, тяхната безопасност и достъпност, а не геополитическите битки. Думите на Курц идват на фона на международните реакции след задържането на руския опозиционер Алексей Навални, но и вчерашното признание от САЩ, че руската ваксина е може би най-голямото откритие на Москва от СССР насам. Този анализ бе публикуван в агенция “Bloomberg” вчера. От там посочиха още, че препаратът на учените може да доведе и до дивиденти за Москва. 

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Курц: Австрия е готова да произвежда руската ваксина

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!