Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Александър Роджърс: Опитаха се да предизвикат държавен преврат в Русия

/Поглед.инфо/ След вчера дори не знам какви допълнителни доказателства за чужда намеса в руските дела изобщо са все още необходими, за да могат всички да разберат, че такава има.
Няма да започна с вчерашните събития, а ще се върна малко по-назад. По-рано се разсекрети и публикува оперативно видео, в което изпълнителният директор на ФБК Владимир Ашурков се среща с агент на британското разузнаване МИ-6.

Изслушахте ли внимателно за какво говорят? Слушах нарочно два пъти. Ашурков не просто обсъжда с британски шпионин опозиционни или антикорупционни действия.

Той предлага на британците услугите на своята организация за събиране на информация за дейността на руската държавна банка ВТБ, както и за изливане на поток от помия върху тази банка, за да се дискредитира и отслаби.

В същото време е интересна мотивацията за тези действия, която Ашурков също изрази. Не се говори, че това е „банка, която подкрепя Путин“ или „банка, която се занимава с корупция“. Нищо подобно. Високопоставеният служител на ФБК откровено казва, че „тази банка контролира значителен дял от пазара на банкови услуги и е сериозен конкурент на редица големи западни банки“ (при това „разследващият“ просто моли от британците някакъв компромат за ВТБ и различни руски бизнесмени, които да дадат за „разследването“).

Всичко! Нищо повече. Просто предател предлага услуги за подкопаване на руския банков сектор, за да измести нашата банка и да отстъпи място на западните. Ако подобни дейности са успешни, по-специално, това неизбежно ще доведе до отслабване на икономическия суверенитет на страната.

За щастие Андрей Леонидович Костин е такъв бизон на банковото дело, че самият той ще изяде всеки за закуска. Следователно плановете за унищожаване на ВТБ не бяха изпълнени.

Сега Ашурков се крие от руското правосъдие в Лондон и продължава да хвърля мръсотия от далеч по родината си. Но други, същите - те са тук

Сега към процеса срещу Навални. Тези, които обичат да казват „Как искаме Русия да

има върховенство на закона“, бяха много истерични, когато вчера тази върховенство на закона им беше демонстрирана ясно.

Всичко беше строго според закона: има условна присъда за измама, има установени случаи на множество нарушения на режима на надзор от осъдения, има всички основания да се замени условната присъда с ефективна. И така се случи.

Нещо повече, самият Навални се опита да твърди, че „Путин му отмъщава, че е публикувал филма за двореца“, но, както обикновено, лъже глупаво и примитивно - всъщност декретът на ФСИН за промяна на превантивната мярка беше приет дори преди публикуването на този фейк.

И преобладаващото мнозинство от хората, които бяха възмутени, че Навални се измъкна с многобройни нарушения на закона толкова дълго време (което той също призна в речта си), с радост казаха „Най-накрая!“, когато беше затворен.

Най-важното обаче не е дори това (въпреки че това също е, разбира се, важно). Основното е какво се е случило около съда.

16 или 18 представители на дипломатически отдели на други страни присъстваха на процеса. Какво трябва да направят по делото на руски мошеник, който по начало е вътрешна работа на Руската федерация?

Можете ли да си представите какво би станало, ако руският посланик се опита да дойде в Съединените щати за процеса срещу Майкъл Флин или Роджър Стоун (или някой друг)? Той незабавно щеше да бъде обвинен в шпионаж, намеса във вътрешните работи, атака срещу демокрацията и така нататък - и в най-добрия случай щеше да бъде изгонен от страната.

И изведнъж цял куп чуждестранни дипломати натиснаха (това е идеалната дума) съда за Навални. И също се опитаха да претендират, че те, разбирате ли, не са получили преводачи! Защо, за бога?

Възниква естествен въпрос: "Как така изведнъж?" Защо има такъв огромен интерес, започвайки със стотици милиони финансиране и завършвайки с дипломатическа подкрепа, към тъпия фалшив лайномет, загубила всичките си процеси по обвинения в клевета?

Рационалното обяснение е само едно - колективният Запад вижда в него почти последната надежда за държавен преврат в Русия, който би му позволил да вземе страната ни под свой външен контрол - и едва след това да я граби без ограничения, решавайки все по-често забележимите икономически проблеми за наша сметка.

Това, което се случва, не е просто безцеремонно и противоречащо на международното право (ако изобщо има такова, за която имам силни съмнения) намеса във вътрешните работи на Руската федерация. Това всъщност е акт на агресия, опит (макар и неуспешен, но това не престава да бъде проява на открита враждебност) за вдъхновение на държавен преврат в страната.

Освен това, след обявяването на присъдата, представител на шведската дипломатическа мисия беше задържан на последвалия несанкциониран митинг. Какво правеше там? На какво основание? Това изобщо не се вписва никъде – да бяха изпратили още малко Виктория Нюланд с бисквитки!

А ако лепнем присъда на този швед за „участие в бунтове“ и „опит за държавен преврат“? А ако го изпратим не у дома, а в слънчев Магадан за 10-15 години?

Нюланд също нямаше да помогне - имаше едва около двеста протестиращи, които бяха бързо и точно озаптени.

Разбира се, бях възхитен отделно от делириума на Купчик-Волков за „демонстрирахме нашата сила“ и истеричните заплахи на Мария Певчих, който си седи в Лондон, плюе от „Туитър“ с безсилни заплахи към съдии и служители на реда.

За това, Маша, Русия първо трябва да бъде завладяна. Както са казвали древните спартанци, "Ако" ...

Защото, въпреки че Баба Лиза има свой собствен опитомен „барон на Сибир“, островната юрисдикция не се простира до континентална Русия (и никога няма да се разпространи).

И така вчера видяхме визуализираната болка на глутница дребни хищници, сблъскващи се с пробудената мечка. Ето ги, богатството на Русия.

Те наричат този гладен стон "демокрация".

P.S. Там американците, представени от все едно писания от Пелевин персонаж Мит Ромни вече настояват за освобождаването на „ценния актив“. О, съжалявам, четирикратно отровения блогър. Заплашват със санкции.

Руското външно министерство вече представи на европейски дипломати кадри на полицейска жестокост по време на разпръскването на митингите в страните от ЕС. Трябва да им се каже: „Преди всичко освободете Джулиан Асанж, който каза истината за вашите военни престъпления. И затворете Гуантанамо. И тогава ще поговорим. Може би".

Превод: В. Сергеев

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Александър Роджърс: Опитаха се да предизвикат държавен преврат в Русия - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!