Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Шкварек: Ако Навални беше политик в Западна страна, отдавна да е вкаран в затвора за език на омразата

Цялата политическа кариера на Навални беше на крайно-десен, радикален руски националист, консерватор, реакционер и национал-популист. Цялата борба на Навални срещу Путин в продължение на години се водеше на основата на обвиненията, че Путин е прекалено либерален и демократичен спрямо малцинствата в страната. Тоест това ние - консерваторите и националистите да подкрепяме
Навални, е най-естественото и логично нещо.
Въпросът тук е защо го подкрепя цялата плеяда от демократи и градски либерали у нас и на запад? Защо ронят крокодилски сълзи по ареста му, след като призовават същото да се случва с крайно-десните му еквиваленти в собствените им страни? И след като подкрепят закони срещу "Езика на омразата", според които самият Навални щеше отдавна да лежи, пише във Фейсбук представителят на групата на Европейските Консерватори и бивш кандидат за евродепутат от ВМРО Кристиян Шкварек.

"Ако Навални беше политик в Западна, "демократична" страна, той щеше още около 2007-ма да е вкаран в затвора за дискриминация, език на омразата и прочее неща, които тъкмо защитниците му в момента прокарват.

Защо защитниците на Навални днес ще нападат самите вас утре, ако кажете абсолютно същите крайно-десни неща, които Навални говори в Русия от години? Не усещат ли лицемерието в действията си?


Отговорът за пореден път е един и същ - защото либералът по принцип е или глупав и недочел, или лицемер, пише Шкварек и изброява причините, поради които подкрепя Навални.
Подкрепям Алексей Навални, защото:
През 2007-ма г. Навални е изхвърлен от основната опозиционна партия в Русия, либералната „Яблоко“, заради к̲р̲а̲й̲н̲о̲-̲д̲е̲с̲н̲и̲ и националистически възгледи.

Същата година Навални основава крайно-дясното, националистическо движение ❞𝐇𝐚𝐩𝐨д❞, което се обявява за "демократичен национализъм" и заканва, че ще се бори за правата на етническите, б𝐞ли руснаци.
Навални съюзява движението си "Народ" с други две крайно-десни движения : "̲Д̲в̲и̲ж̲е̲н̲и̲е̲ с̲р̲е̲щ̲у̲ н̲е̲л̲е̲г̲а̲л̲н̲а̲т̲а̲ и̲м̲и̲г̲р̲а̲ц̲и̲я̲"̲ и̲ "̲В̲е̲л̲и̲к̲а̲ Р̲у̲с̲и̲я̲"̲. Влиза в редовен по това време конфликт с всички либерални, демократични и про-западни организации в Русия, особено "борещите се за човешки права", ЛГБТ права и тези на малцинствата.
Въпросните крайно-десни движения, включително това на Навални, редовно нападат Путин за това, че е прекалено ЛИБЕРАЛЕН и толерантен към етническите малцинства, особено мюсюлманите в Кавказ и мигрантите от централна Азия.
От 2006-та г. насам Навални е редовен участник в т.нар. "̲Р̲у̲с̲к̲и̲ М̲а̲р̲ш̲"̲, еквивалентът на Луковмарш в Русия - събитието, на което се събират всички руски националисти, особено по-крайните, недоволни от слабото, либерално към малцинствата управление на Путин.
Навални открито подкрепя руска военна намеса в Украйна, като нееднократно е заявявал, че желае присъединяване на Украйна и Беларус към Русия.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Шкварек: Ако Навални беше политик в Западна страна, отдавна да е вкаран в затвора за език на омразата

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!