Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тайна завера на Корнелия и Бойко - стиснали ръцете за коалиция -- Lupa.bg

Само в Lupa.bg: Тайна завера на Корнелия и Бойко - стиснали ръцете за коалиция

След четири години игра на котка и мишка, гарнирана с шумни медийни престрелки, партийните опоненти номер едно Корнелия Нинова и Бойко Борисов са си стиснали ръцете. В резултат на дълги преговори двамата са се разбрали в следващия парламент да сформират коалиция между ГЕРБ и БСП, научи Lupa.bg от два независими свои източника.

За да може обществото да преглътне тази коалиция обаче, и двете страни щели да тръбят, че съюзът им е в името на националното спасение, на единението на народа и т.н. Освен това двете партии щели да използват за основен аргумент твърдението, че заедно представляват 2/3 от българските избиратели.

По информация на Lupa.bg в следващото Народно събрание щели да бъдат допуснати само четири формации – ГЕРБ, БСП, ДПС и „Има такъв народ” на Слави Трифонов.

За това ще допринесе изключително ниската избирателна активност, която се очаква заради пандемията и евентуалното поредно затягане на мерките. Всички партии отсега заявяват, че няма да влязат в коалиция с ДПС, а Слави Трифонов  непрекъснато подчертава, че не иска да се коалира с никого. Така ГЕРБ и БСП закономерно ще останат единствените, които могат да направят правителство.

Според уговорката между Корнелия и Бойко министър-председател този път трябвало да стане Нинова – за да изглежда така, все едно тя го детронира и държавата поема по нов път.

Lupa.bg информира за този сценарий още през есента.

Борисов от своя страна пък щял да се бори за „Дондуков” 2. 

Точно затова Нинова поела ангажимент да игнорира Румен Радев и да издигне друг

кандидат-президент от името на БСП. Този план между двамата имал и друга цел –

да елиминира ДПС от управлението – защото ГЕРБ и БСП ще разполагат с достатъчно мнозинство.

Сделката между Корнелия и Бойко намира потвърждение и в реакциите на някои социалисти след поредната нейна чистка в партията. „Целта на Нинова е да не чуе “гък”, когато вкара БСП в коалиция с ГЕРБ”, алармира преди дни върлият опозиционер на Позитано” 20 Велислава Дърева.

Най-любопитното е, че президентът Румен Радев е бил информиран за тази договорка между Нинова и Борисов и точно затова предприел този изпреварващ ход с номинацията си за втори мандат.

„Той се опитва се да се бори срещу статуквото, но дали ще успее… е друг въпрос”, коментираха пред Lupa.bg политици от левия сектор. 

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Само в Lupa.bg: Тайна завера на Корнелия и Бойко - стиснали ръцете за коалиция - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!