Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Затварят ни отново?

Затварят ни отново?

Кратка, изглежда, ще е радостта от отварянето на моловете и фитнесите. Много е възможно след около две седмици правителството да реши отново да ни затвори по домовете заради пик на коронавируса. 

Сигнал за това първо даде директорът на СРЗИ Данчо Пенчев, който тази сутрин обяви, че София отново е влязла в червената зона по брой заразени с коронавирус. Ситуацията започва да става тревожна и напрегната. Това, което ни тревожи, е плавното покачване на хоспитализациите, подготви почвата за тотален локдаун Пенчев пред Би Ти Ви. 

И тогава дойде ключовата реплика - не се изключва ново затягане на мерките, ако заболеваемостта стигне 600 на 100 000. 

"Имаше събиране вчера при здравния министър проф. Ангелов с ръководителите на големите болници. Започва плавното повишаване на хоспитализациите в София-град. Мерките бяха разхлабени, преди да получим тази информация. Към момента разхлабването е внимателно прецизирано. Отвориха се само молове и фитнес зали. Заведенията ще останат затворени. Очакваме развитието на заболеваемостта, което ще ни даде индикации за това, което ще направим. Абсолютно е възможно пак затягане на мерките", каза Пенчев. 

В същото време учениците в някои училищата вече ги подготват, че само 2 седмици ще

учат присъствено на ротационен принцип.

Оказа се, че кошмарният локдаун не е новина за служителите на летище "София". "След две седмици затварят пак", докладва читател на Lupa.bg с уточнението, че засега това е само мълва. 

"Всъщност, истинската цел на цялото това мероприятие е държавата да бъде затворена по време на парламентарните избори и да има рекордно ниска активност - защото само тя устройва статуквото и сегашната власт", коментираха гневни депутати от опозицията пред Lupa.bg. 

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Затварят ни отново? - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!