Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мария Капон: Кражбата „Белене“ – Борисов освен кученца, дава милиарди на Путин

.

На 20-ти януари правителството на Борисов ще гласува поредното безумие да ползва ”бидончетата” (ползвам терминологията на Борисов) и старото оборудване от „Белене” в изграждането на VII-ми блок на Козлодуй. Склонността на Борисов да финансира руската икономика през тръбопроводи и реактори ясно показва желанието му да дава, освен кученца за Путин, и милиарди български пари.
Комитетът "БеляНе", в чиято основа бе Единна народна партия, ясно даде аргументи срещу този проект. Самият Борисов бе споменал, че реакторите не са "бидончета", за да се местят. Днес чуваме друго.

Зареждането с руско ядрено гориво не е диверсификация и оставя страната ни в зависимост от чужд енергиен интерес. Монтажът на такъв реактор дава предимство на "Атомстройекспорт" да продава остарялата си технология в рамките на ЕС, което е нова „услуга" от страна на Борисов. Морално и технологично остарелият реактор изисква нови турбини и техника по защита и безопасност, които ще струват допълнителни средства на България. По тази сделка вече платихме солидна сума след дело, което услужливо загубихме.

„В последните си дни на власт, Борисов е на път да нанесе непоправим финансов удар по страната с дългосрочни последици. Това се нарича предателство", подчерта Мария Капон – заместник-председател на Единна народна партия. По думите й времето за монтаж на остарелия реактор ще го превърне в технологичен исторически паметник след 10 години, когато теоретично влезе в експлоатация.

Мария Капон

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Мария Капон: Кражбата „Белене“ – Борисов освен кученца, дава милиарди на Путин (frognews.bg)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!