Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Проф. Светлана Шаренкова: Кой ще победи – който гласува или който ще брои гласовете?

Корнелия Нинова предложи широк фронт за честни избори и покани в него всички опозиционни партии, НПО-та, експерти и протестъри. Направи го като лидер на най-голямата опозиционна партия и като политик, неотклонно водещ категорична борба срещу порочния модел на управление на ГЕРБ. Само широко обединение на всички формации, които не слугуват на властта, може да гарантира, че вотът на хората няма да бъде откраднат отново.

Но съдбата българска кой знае защо винаги трябва да е трудна!? За пореден път се потвърди максимата: всеки българин е Войвода, двама - правят чета, а при трима – вече четата е с предател. Новозаявеният лидер Слави Трифонов побърза да се разграничи от инициативата на БСП, твърдейки, че бил „на другия бряг”!? Ама нали на другия бряг са Бойко Борисов и мафиотско-мутренският модел на управление на държавата. Затова и не се разбира на кой бряг е симпатичният на младите шоумен Слави?

Българската литературна класика отдавна ни е разказала как правят избори Гочоолу и Дочоолу, а пък друг класик - Йосиф Висарионович Сталин, казват, че бил формулирал крилатата фраза: „Не е важно кой как гласува, а кой брои бюлетините”...

На такава практика сме свидетели през последните над 10 години, откогато Цветан Цветанов провежда избори в полза на ГЕРБ. И затова неговите днешни признания, че МВР се меси и контролира изборния процес, а в ромските махали има желязна организация за гласуване за ГЕРБ, са политическа бомба! Те са Скандалът на десетилетието, който по неясни причини мина покрай ушите и на Слави, и на управляващите...

Думите на Цв. Цветанов са равностойни с признанията на разкаялите се членове на Коза Ностра, които нарушиха омертата и описаха тайния модел на мафиотското задкулисие в Италия, което предизвика преди десетилетия операцията „Чисти ръце” и изрина корумпирания управленския елит и неговите връзки с престъпния свят.

Така и днес „разкаялият се” Цветанов ни разказа как ГЕРБ „печели” изборите и как Бойко „бие” опозицията – корпоративен и ромски вот, полицейска намеса, заплахи, послушно чиновничество и зависим бизнес, апатия и недоверие, че нещата могат да се променят.

Всичко това осигурява на Борисов безконтролната власт, която трайно ни „стабилизира” на европейското дъно. Време разделно е!

Всеки партиен лидер и редови избирател да реши - дали ще бъде патерица на мафиотско-мутренския Модел, или ще застане на страната на народа, който иска да си върне държавата.

На коя страна ще застане - съюзник на Статуквото или на Промяната!? С пачките и кюлчетата в чекмеджето или с народа!? На задната седалка на джипката или в демократичните процедури!? Общите действия на потърпевшите от изборните фалшификации са единствената гаранция, че вотът няма да бъде подменен, че държавата ни няма да бъде овладяна от измамници и през следващите 4 години. Пътят е един - широк фронт за честни избори, нова управленска коалиция за промяна към социална държава, операция „Чисти ръце”, която да разнищи модела на изборни фалшификации, корупция и грабежи. Само така България ще се отлепи от дъното и ще тръгне напред! 

Това всъщност предлага Корнелия Нинова на българската политическа класа и народ.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Проф. Светлана Шаренкова: Кой ще победи – който гласува или който ще брои гласовете? (epicenter.bg)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!