Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Нечувано: Метролинията за 500 милиона лева пропадна 5 месеца след фанфарния старт, Мата Хари се разчекна да разнесе милионите по ЧЕКМЕДЖЕТАТА

Нечувано: Метролинията за 500 милиона лева пропадна 5 месеца след старта

Пропадане на релсите е причината за спирането на метрото по линия 3 между станциите „Хаджи Димитър“ и „Театрална“, пише Lupa.bg.

Малко след 18,00 часа подземната железница в района беше спряна и остави хиляди в час пик по пероните. Оказа се, че релсите са пропаднали в участък при Перловската река. 

Това се случва само 5 месеца, след като метродиаметърът бе открит с фанфари след дълго отлагане – първо заради трудното строителство, а след това и заради пандемията.

В момента рейсове на градския транспорт извозват пасажерите по линията.

Етапи 1 и 2 от М3 на столичния „Метрополитен“ струват около 500 милиона лева, от които 360 милиона са европейско финансиране, а останалите – от националния бюджет. Тепърва ще се оценяват щетите, причинени днес, включително за имиджа на общината.

Движението на метрото между станциите „Театрална“ и „Хаджи Димитър“ е спряно временно поради технически причини, предаде бТВ.

За обслужване на пътниците са осигурени автобуси, които ще се движат в участъка.

Автобусите ще се движат с маршрут – от спирка „Театър София“ на ул. „Професор М. Бичев“, по бул. „Данаил Николаев“, гара „Подуене“, по ул. „Боян Магесник“, под жп. моста гара Подуене, по ул. „Ал. Екзарх“, по ул. „Тодорини кукли“, по бул. „Владимир Вазов“ до автобусна спирка метростанция „Хаджи Димитър“, по ул. „Черковна“, надясно по бул. „Мадрид“ и до спирка „Театър София“ на ул. „Проф. М.Бичев“.

Автобусите ще спират и на спирка ул. „Тодорини кукли“ по линия 120 в посока бул. „Вл.Вазов“.

Лупа бг, би ти ви

lupa.bg

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Нечувано: Метролинията за 500 милиона лева пропадна 5 месеца след фанфарения старт – О Новини (onovini.eu)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!