Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ПЪРВИ ПРИОРИТЕТ на Байдън е този за трансджендърите и тоалетните

/Поглед.инфо/ Избраният американски президент Джо Байдън обеща да започне да работи веднага, след като положи клетва като 46-и държавен глава на Съединените щати в сряда, което може да включва бързи действия по федерални насоки, отменени от президента Тръмп, предназначени да защитават транссексуалните студенти.

Администрацията на Тръмп, в началото на мандата си, отмени федералното правило от епохата на президента Барак Обама, което разшири защитата от член IX върху транссексуалните студенти, като им позволи да използват бани и съблекални според тяхната полова идентичност, а не само на базата на биологичен пол.

Новоизбраният държавен глава Джоузеф Байдън вече започна да излага своя двуетапен план за справяне с продължаващата коронавирусна криза и обеща незабавно да отмени няколко хода на президента Доналд Тръмп, включително решението му да се оттегли от Парижкото споразумение за климата.

Президентът Джоузеф Байдън е готов да подпише близо дузина изпълнителни заповеди през първия си ден в Овалния кабинет по въпроси, вариращи от пандемията до забраната (въведена от Тръмп) за пътуване за предимно мюсюлмански страни.

Но сред действията на Доналд Тръмп, които Байдън обеща да отмени в първия си ден на управление, са федерални насоки за транссексуални студенти по член IX.

Без тези защити от член IX е оставено на отделните щати да определят свои правила по въпроса.

Решението се считаше за пречка за правата на трансджендърите, въпреки че

привържениците твърдят, че правилото на Обама е пример за превишаване на федералните правомощия.

Уебсайтът на Джоузеф Байдън има страница, посветена на политиките, предназначени да подкрепят общността LBGTQ +, и включва обещанието да възстанови защитата за транссексуалните студенти през първия си ден в Белия дом.

"В първия си ден на поста Байдън ще върне политиките на администрацията Обама-Байдън, отменени от администрацията на Тръмп-Пенс, което ще възстанови достъпа на трансджендърите до спорт, бани и съблекални в съответствие с тяхната полова идентичност", пише в уебсайта .

Някои от другите политики, които той възнамерява да популяризира и прилага, включват защита на общността LBGTQ + от насилие, осигуряване на достъп до висококачествени здравни грижи, както и осигуряване на справедливо отношение в системата на наказателното правосъдие.

Не е ясно дали президентът Джоузеф Байдън ще успее да се справи с всички тези обещани въпроси през първия си ден на поста.

Първоначално фокусът му може да бъде насочен към пандемията на коронавируса, тъй като броят на жертвите в САЩ се приближава до 400 000.

Говорител на екипа на Байдън не отвърна веднага на искането на Fox News за коментар.

Превод: СМ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Първи приоритет на Байдън е този за трансджендърите и тоалетните - Поглед Инфо (pogled.info)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!