Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Да притисне Путин: Как Виктория Нюланд иска да свали президента на Русия

/Поглед.инфо/ Американският дипломат Виктория Нюланд (по известна кото мадам F#@k EU), която може да играе важна роля при (кит.ком) Пекин Байдън, преди няколко месеца подробно описа в своя анализ как да свали Владимир Путин.

Миналата година Виктория Нюланд, която Пекин Байдън би искал да доведе в Държавния департамент на САЩ като държавен секретар по политическите въпроси, публикува статия в списание „Форин Афеърс“ озаглавена: „Сдържането на Путин - как уверената Америка трябва да се справи с Русия. ".

Нюланд пише: „Малко нации предизвикват такъв фатализъм сред американските политици и анализатори като Владимир Путин. За някои тази държава е изгнаник, която реагира само на строги наказания и задръжки. Други виждат несправедливостта и възраждането на велика сила, заслужаваща повече участие. Перспективите се променят в зависимост от деня, темата и политическата партия. Но днешна Русия не е нито монолитна, нито неизменна. Вътрешно ниските цени на петрола, пандемията от коронавирус и нарастващият дискомфорт на руснаците носят нови разходи и рискове за Кремъл. "

САЩ и техните съюзници вече позволиха на Русия да направи своето в много области на външната политика. Нюланд буквално казва: „Предизвикателството за Съединените щати през 2021 г. ще бъде да накара световните демокрации да разработят по-ефективен подход срещу Русия - такъв, който надгражда силните страни на демокрациите и се изправя срещу Путин там, където е уязвим, включително сред собствените му граждани. Москва също трябва да види Вашингтон и съюзниците му да

предприемат конкретни стъпки за укрепване на сигурността и увеличаване на разходите на Русия за конфронтация и милитаризация. Тези стъпки включват поддържане на силни бюджети за отбрана, по-нататъшна модернизация на ядрените оръжейни системи на Съединените щати и техните съюзници и използване на нови конвенционални ракети и системи за противоракетна отбрана и създаване на постоянни бази по източната граница на НАТО и увеличаване на скоростта и видимостта на съвместните учения. ".

Путин осуети почти всяко демократично начинание в света през последните 20 години, като например „успешните стремежи на Косово за независимост през 2008 г., протестите, довели до сирийската гражданска война през 2011 г., протестите на площада „Болотная“ в Москва през 2011-2012 г. и въстанието на Майдана в Украйна през 2014 г. ".

"Работи дълго време. Завоеванията на Русия в Украйна и Сирия бяха много популярни у дома и отвлякоха вниманието от вътрешните проблеми. Благодарение на тези успехи геополитическият апетит на Путин нарасна. Той заключи, че демокрациите са слаби и че Русия може да атакува политическите им системи и социално сближаване отвътре “, казва Нюланд.

През 2015 г. тя каза на американския конгрес: „Путин иска да вземе страните от бившия Съветски съюз под своя политически и икономически контрол“. По този начин САЩ ще трябва да играят водеща роля в Европа.

Превод: В. Сергеев

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Да притисне Путин: Как Виктория Нюланд иска да свали президента на Русия - Поглед Инфо (pogled.info)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!