Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов: Навсякъде в страната има ръст на раждаемостта

Image may contain: 1 person, standing and closeup, text that says 'PLAYBOYKO KpиTи4Ho D'

Facebook

Младите хора се чувстват по-сигурни, което се дължи на ежегодното увеличение на доходите, и създават семейства, заяви премиерът

Младите хора се чувстват по-сигурни, което се дължи на ежегодното увеличение на доходите, и създават семейства, заяви премиерът

Когато хората в по-малките населени места имат чист въздух, природа, училища, детски градини, ясли, като имат поминък, защо да отиват в големия град

"Това е другото богатство, което успяхме да постигнем - колкото може повече хора да остават в по-малките населени места. А те като имат чист въздух, природа, красота, училища, детски градини, ясли, индустриални зони, като имат поминък, защо да отиват в големия град“.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в Раковски, където разгледа изградения спортен комплекс, съобщиха от правителствената информационна служба.

Премиерът подчерта, че младите хора в България се чувстват по-сигурни, което се дължи на ежегодното увеличение на доходите, и създават семейства. „И за радост - навсякъде има ръст на раждаемостта“, изтъкна министър-председателят Борисов. В този контекст кметът на Раковски Павел Гуджеров изказа благодарност към премиера за това, че правителството осигури финансиране за изграждането на чисто нова детска градина в близкото село Чалъкови за около 1,8 милиона лева. Проектът по изграждането вече е стартирал.

Министър-председателят Борисов припомни, че само за София м. г. правителството осигури допълнителни 65 милиона лева за 23 детски градини, а отделно се отпускат още много средства и за детските градини в малките населени места. „А за децата на докторите и сестрите осигурихте 3,5 милиона лева за детска градина в двора на Александровска болница“, посочи министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, който бе заедно с премиера в Раковски. „Това са все пари на данъкоплатците, но

обслужват доктори, учители и всички семейства – затова са насочени на правилното място“, категоричен бе министър-председателят Борисов.

Премиерът разгледа изградения спортен комплекс в Раковски, който разполага с два тенис корта, игрища за баскетбол, стрийтбол, футбол, волейбол. Амбицията на местната власт е да построи и голяма многофункционална спортна зала.

„Вие ни отличихте на картата, преди това ни нямаше никъде – от 2009 г. досега се развиваме активно“, каза кметът Гуджеров на премиера Борисов. Кметът постави акцент и върху осигуреното от правителството финансиране за подмяна на водопроводи за няколко населени места в района.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Борисов: Навсякъде в страната има ръст на раждаемостта - DUNAVMOST.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!