Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пазеният в Москва череп на Хитлер всъщност... е женски

bgfactor.org, Николай Атанасов

ДНК-експертиза на американски археолог и генетик показали, че костта е на жена на около 40, т. е. не е и на Ева Браун

Американски учени обявиха, че съхраняващият се в Москва фрагмент от черепа на Адолф Хитлер всъщност принадлежи на неизвестна жена на възраст между 20 и 40 години, съобщава британският ежедневник The Daily Telegraph

В показания по научнопопулярния тв-канал History Channel документален филм “Бягството на Хитлер” (Hitler’s Escape) докторът по археология Ник Белантони и колегата му генетик Линда Стросбах посочват, че проведеният от тях ДНК-анализ на черепния фрагмент с дупка от куршум в Университета на Кънектикът е показал, че той е женски и вероятно не е и на загиналата с Хитлер Ева Браун.

Парчето кост, което се смята за част от черепа на Хитлер с огнестрелната рана, който той сам си нанася след като поглъща цианид в навечерието на превземането на Берлин от руснаците на 30 април 1945 г., се пази в Държавния архив на Руската Федерация и през 2000 г. бе показано публично в рамките на изложбата “Агонията на Третия райх”, организирана в Москва.

Структурата и плътността на костния фрагмент и генетичния анализ показали, че той не може да принадлежи на мъж, като вероятно не е и на 33-годишната към момента на смъртта си Ева Браун, която за разлика от Хитлер починала от действието на отровата и няма никакви сведения да е прострелвана в областта на главата преди или след смъртта си.

Съгласно общоприетата и известна версия Хитлер и Браун се самоубиват заедно приемайки цианид, но след това фюрерът се прострелва и в главата. Телата на двамата биват изгорени в градината на Райхсканцеларията, недалеч от изхода на бункера им, където са закопани и останките. След падането на германската столица, погребението на диктатора и любовницата му е открито от съветското контраразузнаване.

Основно доказателство за смъртта на фюрера били челюстта му и зъбните протези, които съвпаднали с указанията в медицинския му картон. Именно тези кости били открити непосредствено след погребването на диктатора.

Фрагментът от черепа е открит по-късно през 1946 г., след започването на разследване във връзка със слуховете, че Хитлер е избягал и е жив.

През февруари 1946 г. тленните останки на Хитлер, Ева Браун, министърът на пропагандата Йозеф Гьобелс, съпругата му Магда и 6-те им деца, са препогребани в лагер на НКВД в Магдебург.

През 1970 г., във връзка с предаването на територията на базата на ГДР, тогавашното вече КГБ изравя отново останките, изгаря ги до пепел и ги разпръсква в река Елба.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!