Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кърджалийци: Караянчева да бъде глобена така, както кмета на Калофер

Кърджалийци: Караянчева да бъде глобена така, както кмета на Калофер

Цвета Караянчева да бъде глобена по същия начин, както кмета на Калофер. За това настояват в сигнал до премиера, институциите и медиите граждани на Кърджали. Същото искат те и за областния управител на Кърджали Никола Чанев.

"Кърджали на Йордановден се превърна в градски събор със стотичи хора без спазване на заповеди и противоепидемиологични мерки от председателя на Народното събрание г-жа Цвета Караянчева и областния управител г-н Никола Чанев. Ние не разбираме как така се глобява кмета на Калофер, а създателят на законите в България наруша закона и това се крие от обществеността и услужливо не се вижда", се посочва в сигнала.

За къджалийци спазването на традицията е нещо много хубаво, но "за 15 човека налагате глоби, а за 250 събрани на едно място, половината без маски се подминава с лека ръка".

"Затворихте ни бизнесите, малки местни заведения и магазини фалират, а в същото време г-жа Караянчева си прави военен парад и 200 гости в центъра на Веселчане и никой нищо не казва и се замита под чергата", пишат възмутените граждани.
"Не просто подаваме сигнал за този неморален, нехуманен, а и престъпен акт, не

просто искаме глоба за Председателя на Народното събрание, а търсим своето право на живот както досега. Колкото и да се опитваме да разберем и да бъдем съпричастни към мерките издадени от Вас, смятаме, че те явно са направени за простолюдието. Разбираме, че идват и избори и вие си търсите начин да изкарате вашите гласове, но едва ли начинът е чрез човешки животи! Нашият живот!", пише още в писмото.

Изрично писмото е неподписано и е упоменато, че хората се страхуват да си кажат имената, за да не бъдат след това репресирани.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Кърджалийци: Караянчева да бъде глобена така, както кмета на Калофер (actualno.com)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!