Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Операция (бандит) Наследник (за прикритие): закъсня ли Борисов

Каквото и да прави Ада го чака

С риск за живота си Лин Ууд разкри ИСТИНАТА ЗА ПРЕСТЪПНИЯ ЕЛИТ КОЙТО УПРАВЛЯВА СВЕТА. Вашингтон DC е в паника!

Изпусна ли Борисов момента да си създаде наследник - продължител и застраховка за него и обкръжението му? Ще повтори ли грешката на пропусналия шанса и наличния човек (Чудомир Александров, когото вместо да наложи с оставката си през 1988 г., сваля) Тодор Живков, чийто път лидерът на ГЕРБ буквално и плътно следва: шеф в МВР - кмет на София - премиер - може би накрая президент. Дали Борисов не изпусна момента през 2016 г., когато лесно можеше да стане държавен глава, ако - както бе и обявил преди избора на Плевнелиев,  се бе кандидатирал, а и имаше готов наследник, който не е Цветан Цветанов ...

Полит. технолозите биха казали, че класическата Операции Наследник  отнема поне година - година и половина. На Борисов също ще му трябва доста време...

Примери за успешни варианти са Проектът Владимир Путин и Проектът Еманюел Макрон, които детайлно представяме. Както и някои недобри други.
Когато семейството на Елцин, предвид неговото тежко здравословно състояние и невъзможността да има 3-ти мандат, а също заради 3-процентовия му рейтинг, избира между 7-8 души кой да бъде неговият наследник, всички потенциални кандидати са издигани и са наблюдавани дълго време. Печелившият е един от тях - Путин. На 25 юли 1998 г. - точно 17 месеца и 6 дни преди изненадващо да стане и.д.президент, служителят в администрацията на държавния глава е назначен за шеф на Федералната служба за сигурност, където по съветско време е бил средно поставен оперативен офицер. Миналото му обаче е на последно място в решението за това - основното, което целят семейство Елицини и техните олигарси е да създадат образ на нов лидер на базата на контраст с Елцин.

Той трябва да бъде млад, но не прекалено и здрав - обратното на стария болник, да бъде трезвеник - напук на пиянската слава на възрастния политик, да бъде човек от народа, от основата на пирамидата, за да привлече периферия към властовия клан и по-висок рейтинг - за отиващия си държавник това е невъзможно, да бъде нов за международните дела, където по онова време предстои смяна на поколенията - действащият по онова време глава на Русия бая се е изложил през последните години на управлението си, а в САЩ в същата 2000 г., също като за Кремъл предстоят избори. Путин е точно това, идеално се вписва в изискванията към имиджа на кандидата.

След като се представя добре като шеф на тайните служби, той е издигнат до секретар на Съвета за сигурност на Руската федерация на 9 март 1999 г., а на 9 август 1999 г. става министър - председател. От 31 декември е изпълняващ длъжността президент, за да спечели изборите на 26 март 2000 г..
Когато постъпва на поста шеф на тайните служби, Путин има рейтинг 0%. 1 година по-късно, когато става премиер, той застъпва с популярност 31%, която за Новата година, когато поема длъжността на Елцин на държавен глава удря 79%. На силно конкурентните избори през март 2000 г. Путин взема напълно достатъчните за победа на първия тур 53%.

По наука трите цели, които си поставят полит.технолозите при подобен ПРОЕКТ - ОПЕРАЦИЯ НАСЛЕДНИК СА да бъде:

Подходящ за международната ситуация
Удобен за пиар
Добър за привличане на НОВИ ИЗБИРАТЕЛИ

При Операция Наследник и Проекта Путин, нещата се получават като по учебник. Апропо, първият указ, който той подписва в креслото на властелин е за гаранции за  

бившия държавен глава и неговото семейство - той и досега спазва поетите ангажименти и поне веднъж годишно се снима публично на гости на вдовицата на предшественика си Наина в нейната прекрасна резиденция, където тя винаги го посреща с дъщеря си - бос на клана още от първия мандат на татко й и особено през втория от 1996 до 2000 г. и създателка на повечето руски милиардери - Абрамович, Ходорковски, Березовски, Дерипаска и т.н.
Путин спазва и неофициалните ангажименти, като търпи през първия си мандат пожелания от Елцини премиер Касянов и други либерали. Когато повторно се възцарява през 2004 г. обаче разчиства и тях, и близките до клана олигарси, някои от които предпочитат самоизгнание - предимно в Лондон и Тел Авив, а други са разорени.

От първия ден на втория мандат Путин започва новата Операция Наследник, но не играе със 7-8, а само с 2 коня - стария си, но по-млад и немаловажно - по-нисък от него приятел Дмитрий Медведев и бившия си колега от КГБ Сергей Иванов. Когато мандатът изтича, победител е Медведев, който му топли креслото 1 мандат като президент, а с встъпването си го назначава за премиер. За да си разменят местата за следващия мандат от 2012 г. и да карат така до миналата година още един президентски срок.
Медведев обаче няма за втори път да бъде наследник на Путин, след като изгуби премиерската позиция в полза на шефа на данъчните Михаил Мишустин, който обаче има слаби шансове за върха на властта в Русия. За разлика от военния министър Сергей Шойгу и адаша му и най-добър управленец в страната - кмета на Москва Сергей Собянин.
Операция Наследник не е типична само за авторитарни, но и за демократични системи - успешно я разигра френският президент Франсоа Оланд, който осъзнал, че няма шанс за втори мандат със слабия си рейтинг, още 2 години преди изтичането на своята петилетка в Елисейския дворец и изборите през 2017 г. започна театъра със своя фаворит Макрон.
Младокът министър подаде оставка с инсцениран скандал, който му създаде профил на самостоятелен и честен играч и обществена популярност, каквото той на практика нямаше. По полит.технологичня учебник, основните правила на който споменахме по-горе, и с помощта на немалко милиардери и техните медии, след като разгроми десницата и собствената си соцпартия, за да разчисти терена, действащият президент поднесе лесна победа на своя питомец. И днес той е държавен глава в Париж.
Има и лоши примери за Операция Наследник. Единият е Киргизстан, където старият президент отстъпи мястото си на човек, който го прати в затвора, но революцията в страната в края на миналата година отстрани и него от властта.

Крушение претърпя и Проектът Янукович в Украйна, който президентът - двумандатник Кучма се опита да разиграе през 2004 г. Той произведе премиера си в свой наследник, но бившият му фаворит Юшченко успя да се наложи в неконституционен, но проведен трети тур на изборите в резултат на т.нар. Оранжева революция в Киев. Момчето на Кучма се завърна през 2010 г., ала не успя да си изкара мандата и бе свален от втора Оранжева революция.

Може би най-културно разиграната Операция Наследник се проведе в Казахстан. Там подготовката започна цели 6 години преди същинското действие. През 2013 г. всевластният президент Назарбаев - премиер по съветско време и държавен глава от самата независимост на страната през 1991 г., определи Касим Жомарт Такаев за шеф на Сената. По Конституция, така той му осигури наследяването, тъй като в случай на смърт или невъзможност да управлява на президента - Назарбаев още тогава беше възрастен и тежко болен, автоматично главата на горната камера на парламента поема функциите му. През 2019 г., изненадващо за повечето международни наблюдатели, които очакваха старият лъв да остави дъщеря си за приемник, Назарбаев реално предаде властта на своя фаворит като процедурата мина и през избор, за да бъде перфектна. В замяна експрезидентът получи почетен пост и столицата бе кръстена на негово име, а дъщеря му пое Сената, за да бъде наследник на наследника.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Операция Наследник: закъсня ли Борисов | Новини | Новини от България и Света | 19min.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!