Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Къде е мощта на Русия? Русия отново побеждава Запада

/Поглед.инфо/ Основата на руската мощ, за разлика от другите центрове на сила, се определя от военните, ресурсно-енергийните, териториалните измерения и нейната обширна география, а не от натрупаното богатство и числеността на населението. Руснаците имат умения, акъл и винаги ще измислят своя болт за хитрата гайка на врага. Както каза Бисмарк: руснаците не могат да бъдат победени, но можете да им внушите фалшиви ценности и тогава те ще победят себе си. Не може да бъде казано по-добре.

Геополитическите процеси, протичащи в Русия, са трудни за обяснение с аналитични концепции и солидни преценки. Представете си огромен кораб с размерите на половин Евразия. Естествено, големите кораби наоколо ще се изтеглят, за да не се сблъскат, малките, които са наблизо, се присъединяват към него на завоите, за да не потънат.

Вече седма година по команда на капитана корабът “Русия” се обръща според избрания курс, докато бившият световен ред се разпада. Успоредно с това, всички съседни държави, в зависимост от тяхната география, според геополитическата гравитация се разгръщат заедно с Русия. А онези държави, които са привързани към чужда цивилизация, се пръсват по шевовете и техни части отиват към Русия. В резултат на това всеки сменя курса, тоест светът се променя от Русия.

Мюнхенската реч на Владимир Путин поставя началото на геополитическата борба, възраждането на Русия. Днес вече не е възможно да си представим арогантните тогава лица в залата, които слушаха главата на Русия с усмивка на лице. 10 години по-късно президентът на Русия Путин няма нужда да казва нищо - сега мълчанието на Путин вкарва в объркване или може да предизвика диария у западните лидери.

Но тогава наистина беше необходимо да се възстанови суверенитетът на Русия и за това се появиха, както в Смутните времена, Минини и Пожарски, Сусанини от нашето време. Както по-късно призна Путин, няма нито армия, нито икономика и няма как да се "заплашва с атомни бомби" при всеки повод. Западът би могъл да удуши Русия икономически и да уреди Майдан.

Според плана всички основни сили, способни да унищожат Русия, са насочени по грешен път. Спечелено е време за преоборудване на армията и мобилизиране на икономиката. Западът губи много време и енергия напразно, надявайки се да отстрани Путин, така и не успява да запали Майдана в Русия. А вътре в Русия са използвани изпитани във времето методи-гръмоотводи - добрият цар, лошият болярин, тоест Медведев.

Спомнете си известния израз на Медведев "-" Няма пари, но вие се дръжте. " Той не излъга, защото тогава всички пари, спечелени от държавата, бяха похарчени под строг

контрол, както се пее в известната песен: „Самолетите са дело първо, а доходите идват по-късно“. Медведев бе инструктиран да "носи отговорност за Путин" - да поеме ударите върху себе си в страната и да работи като Иван Сусанин за Запада и либералите.

Пандемията от коронавирус премина като валяк в световната икономика, правейки своеобразен тест за стабилността на икономиката и държавната структура на отделните държави. Особено силно пандемията удари престижа на т. нар. „нормални“ държави от златния милиард, разкривайки същността на западните ценностни системи.

Както в известната приказка, кралят (условният Запад) се оказва гол. Разбира се, досещаха се за това, но министрите на краля (прогресивният либерален елит) внушиха на своите подчинени, че кралят все още е всемогъщ, а градът на хълма е вечен. Пандемичното изпитание разкри години висящи проблеми в наводнения с пари Запад за сметка на финансово предимство пред останалия свят.

Очевидно коронавирусът, предназначен да събори икономиките на всички страни и да реши проблема със свръхпроизводството и продажбите на световната икономика, е престанал да бъде контролируем. Коронавирусът сякаш „пусна джин от бутилка“, преди всичко унищожи западната система. Държавите, водени от Съединените щати, разхлабени от глобалния проект на западните ТНК, се оказаха много нестабилни пред заплахата.

Парадоксът е, че глобалният проект на господарите на света и пандемията, предназначен да фалира националните държави за удобство на управлението на света чрез ТНК, парализира потенциала на западния свят, включително Япония. „Недемократичните“ самодостатъчни сили станаха по-силни - особено Русия, която не е свързана с глобален проект.

Съдбата не помогна на глобалният елит - господарите на парите, с помощта на които те смятаха, че управляват света. Някой смята, че той контролира целия свят, но се оказа, че това не е така - Владимир Путин иронично отбеляза това. За да разберем същността на случващото се със световната икономика, нека първо анализираме какво се е случило със света и как САЩ стигнаха до Черния Майдан.

И как Русия сама покори глобалния свят. За по-голяма яснота за широк кръг читатели използваме образи на възприятие.

И така, по ред: Като част от глобалния проект, икономиките на САЩ, ЕС, Китай, Япония, Южна Корея и редица други страни бяха обединени в едно тяло, като тялото на сиамски близнаци. Докато главният глава от Вашингтон командваше едно тяло, Китай растеше скокообразно, а Западът се къпеше в лукс за сметка на неравен обмен с останалия свят, всичко вървеше както трябва.

Но всичко беше развалено от Русия, която беше станала на колене, възмутена от наглия рекет на глобалния елит в лицето на новото ръководство. Междувременно либералният елит на Русия продължи да „спи сладко и да се храни вкусно“ за сметка на разглобяването на голямата държава. Русия се сблъска с изключително трудна задача - да прикрие огромния поток от движение на ресурси на запад и да спре колапса на страната.

Русия не беше готова да се изправи срещу Запада, който имаше неограничени ресурси и финансови възможности. Всяка сериозна съпротива срещу Запада би задушила руската икономика. Западът вече беше вътре в Русия и поддръжниците на споразумението (капитулацията) със Запада можеха да обезглавят Русия.

Следователно Русия на Путин пое по друг път. На първия етап от конфронтацията („ставане от колене“) тя участва активно в тази игра като троянски кон, като същевременно защитава Русия, доколкото е възможно. За целта беше необходимо да се оживи не само компрадорският елит вътре, но и неговите куратори в чужбина, като същевременно се запази Русия.

Какво се случи след това е известно на всички и одобрено от руското общество. Събитията, започващи с речта на Путин в Мюнхен, петдневната война, превъоръжаването на армията, анексирането на Крим, сирийската, нефтената и газовата войни далеч не са пълен списък на вълната от недоволство от Русия.

Непримиримостта към Русия на Съединените щати и техните васали, действащи на фашисткия принцип „Руснаците трябва да умрат, за да живеем ние“, обяснява много. Но тъй като Русия стана по-силна, бившият хегемон също бързо загуби предишната си хватка и чист ум. От украинския Майдан, сваления „Боинг“ и „адските санкции“, преминаха към целувки на кратката на черните си съграждани.

Сега се връщаме към образа на голямото тяло на сиамските близнаци (глобалната икономика) с няколко глави под формата на водещи държави. Изглежда самият създател я предпази  и Русия на Путин не влезе в този хаос, въпреки истерията на либералната си публика.

Многопосочните действия на „старшите другари“, военната и икономическа експанзия и „дърпането на одеялото“ от младшите членове доведоха до сериозен срив на механизма на глобалната икономика. В резултат на това икономиките на водещите държави започнаха да се подхлъзват, след това напълно да падат.

Освен това Путин успя да разсее съмненията сред другите държави относно изключителността на САЩ, след което да убеди някои членове във важността на суверенитета на всяка отделна държава. Това беше отговорът за най-голямото бедствие на ХХ век. И тук възниква най-интересният въпрос: влязоха ли всички основни русофобски държави - непримирими противници на Русия, в един свързан проект, за да паднат едновременно?

Историята не познава такъв едновременен цугцванг за водещите сили на световната дъска на геополитическата игра. И най-интересното в разгръщащата се битка на световните сили е, че Русия е доволна от всеки ход на историята. Освен това Русия не е играч, а арбитър. Сега руските геополитически противници трябва да се постараят много, за да не станат „преминаващ труп“. Остава да добавим, че не само Сталин е бил велик стратег, тук очевидно Путин също не разочарова и е поставил шах и мат на събирателния господар на света.

Крахът на глобалния проект, воден от САЩ, като свършен факт вече не се оспорва от никого. Крахът на САЩ днес не може да бъде спрян. Съвсем скоро ще видим как Русия ще измести бившия хегемон от Близкия изток, постсъветското пространство и по-далеч от Източна Европа.

Така Русия издържа на защитата и неусетно се засили на фона на останалия свят и тя победи Запада със собствените му оръжия. Русия е създала самодостатъчна икономика и стабилна финансова система със своя глобален характер. Всичко, което не убива Русия, е добро за нея.

Сега Русия има съвсем друга задача - принципите и методите за възстановяване на Велика Русия. В руската дилема „да се върне не трябва да се захвърлят територии“ вече има запетая на правилното място. Тъй като никоя империя в задния си двор не трябва да има многовекторни държави, подлежащи на външен контрол. Или съюзните държави с единно пространство, или опора за геополитически враг - няма друг вариант.

Наполеон и Хитлер с разлика от сто години, след като събраха цяла Европа, отидоха в Русия и резултатите са известни. Съединените щати, събрали цялата мощ на световната икономика, обсаждат Русия с „адски санкции“, принуждавайки целия свят да се съобрази с тях и неспособни да издържат пет години, се разпадат. В същото време Русия само държеше отбраната, не се появи на бойното поле. Напротив, Русия се засили от санкциите и продължава да набира сила.

Днес Русия е готова на всякакви катаклизми и има достатъчен запас издръжливост. Чрез намаляване на влиянието на Запада, Русия ще стане още по-силна и ще получи нов тласък за развитие. Днес глобалистите очакват по-нататъшните действия на Путин. В същото време Русия, всъщност без да се крие, се готви да принуди Запада да напусне териториите на постсъветското пространство, включително балтийските републики.

Превод: В. Сергеев

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Къде е мощта на Русия? Русия отново побеждава Запада - Поглед Инфо (pogled.info)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!