Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ККП с нови регулации за контрол

Поради зачестилите в Китай масови протести срещу комунистическите власти, като тези на уйгурите в Шинджиянг и на излезлите по улиците в провинция Хубей над 70 000 души, правителството въведе нови регулации за търсене на отговорност на служителите на Китайската комунистическа партия (ККП).

Съгласно публикуван от ККП документ, на партийни служители ще се търси по-строга отговорност за наказуеми нарушения като участие в нелегални дейности и неправилен подход при внезапни масови събития, като протести.

Наказанията ще варират от публични извинения до уволнения.

Тези нови регулации са в резултат на ставащите все по-чести напоследък масови протести в Китай срещу служители на комунистическото правителство.

Причините за протестите варират от обвинения към местни служители за принудително прогонване на хора от домове им и заграбване на техните земи, до опити да се спрат служители от прикриване на престъпления.

Най-скорошният случай беше през месец юни т.г., когато над 70 000 души излязоха по улиците в провинция Хубей. Те се опитаха да попречат на полицията да вземе насила трупа на местен готвач, чиято смърт е могла да бъде свързана с корупция на местни служители на комунистическата партия.

Този случай е един от хилядите малки и големи простести, станали в Китай до сега тази година.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!