Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Стефан Цанев: Сами си избираме и диктаторите, и лъжците, и лицемерите, и крадците

.

Стефан Цанев
Източник: БГНЕС

Писателят Стефан Цанев изрази надежда избирателите на предстоящите парламентарни и президентски избори да бъдат много внимателни, защото: ”Сами си избираме и диктаторите, и лъжците, и лицемерите, и крадците”.
"Да се научим да се обичаме". Това послание за 2021-ва година отправи пред БНР писателят, поет и драматург Стефан Цанев. Той изрази оптимизъм годината да бъде по-добра от изтеклата и уточни, че ако бъде победена пандемията от Covid-19, това със сигурност ще направи 2021-ва позитивна.

Стефан Цанев изказа мнение, че българите вече не обичат себе си: "Превръщаме се в народ, който мрази себе си. Другите народи се гордеят, че са финландци, германци, чехи. При нас изчезна тази гордост". 

По думите на поета дори и смъртта не е успяла да обедини партиите в България: 

"Всяка партия е от един и същи народ - от българския народ, не може политическите противоречия да са толкова непоносими, както ни се разиграват пред очите. Това е

много лошо и създава допълнителна тягостност в душите на хората. Това замерване с трупове, ако трябва да говорим с метафори, е нещо ужасно". 

Той коментира, че всяка демокрация, която стигне до своята непоносимост, се изражда в диктатура: 

"Много погледи са отправени натам. Има личности на нашата политическа сцена, които се надяват на президентска република, на единовластие - до пълното отстраняване на партиите. Това не е случайно, но е много опасно".

С риск за живота си Лин Ууд разкри ИСТИНАТА ЗА ПРЕСТЪПНИЯ ЕЛИТ КОЙТО УПРАВЛЯВА СВЕТА. Вашингтон DC е в паника!

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Стефан Цанев: Сами си избираме и диктаторите, и лъжците, и лицемерите, и крадците (frognews.bg)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!