Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Екслузивни кадри: Китайската полиция бие селяни в град Ингджи

Наскоро китайските власти предприеха нападения срещу виетнамски имигранти в град Ингджи (Yingde), югоизточен Китай. Сега NTDTV получи кадри от свидетел на събитието.

Официални китайски служители отричат, че въоръжената полиция е нанасяла побой и че е имало убити в град Ингджи, когато над 1000 виетнамски имигранти са провели протест пред местен полицейски участък, настоявайки за освобождаването на четирима активисти за човешки права.

Но според изпратено от очевидец до NTDTV видео, случаят съвсем не е такъв. Кадрите показват как въоръжената полиция арестува и нанася побой на граждани. Вижда се как четири-пет полицая бият един човек. 

Очевидецът каза, че петима души са били пребити до смърт на място, а двама други са починали от своите рани по-късно в болницата.

Той каза също така, че са били използвани полицейски кучета, за да гонят опиталите се да избягат.

Освен това, според свидетеля някои местни жители са скочили в близката река, в усилията си да избягат от конфликта, но са се удавили. На следващия ден местни рибари са намерили четири трупа в реката.

Свидетелят смята, че на около 400 души е бил нанесен побой, след което полицията ги е арестувала и откарала с автобуси. Възрастни хора, деца и свидетели са били също атакувани физически от полицията. Според сведенията над 2 000 полицая са били изпратени на мястото на събитието.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!