Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Шанхай: Нападнати през нощта домове

Оприличаваното на Гестапо китайско Управление 610 е осъществило наскоро поредица от арести срещу практикуващи Фалун Гонг в Китай. Службата за държавна сигурност в Шанхай е използвала като извинение Световното Експо в града, за да нахлуе в домове на практикуващи Фалун Гонг и да ги арестува.

Шанхайската гражданка Йинг Ю (Ying Yu) не е очаквала, че посещението й у приятели ще доведе до арест от шанхайската Служба за сигурност.

Споделящите за случая предпочетоха анонимност, страхувайки се от отмъщението на комунистически служители.

"Тя отиде там на гости. Не знаеше, че ще нападнат къщата."

Рано сутринта на 25-и май, служители от Отдела за сигурност и Управление 610 на шанхайския квартал Путуо (Putuo) пристигнали в Дженгуангшин (Zhenguangxin), за да нахлуят в дома на сестрите Гуо - Юефен и Юефанг (Guo Yuefen и Yuefang). Полицията нахълтала в дома им, конфискувайки всички ценности и арестувайки сестрите заедно с техните гости, като след това задържала и тези, които питали за ареста.

"Седем-осем души дойдоха и около обяд аз чух, че човек на име Уанг отишъл в дома на леля Гуо, за да провери положението, но също бил задържан."

В 22:30 часа същия ден Държавна сигурност от Путуо нахълтала в дома на Йинг Ю и я арестувала.

"Те дойдоха в 22:30 ч., за да нахълтат в дома й. Тя отказа да им отвори вратата и те повикаха ключар посред нощ, за да им отключи вратата."

Според източник, служителите на Държавна сигурност не са посмели да си кажат истинските имена. Един от тях казал, че името му е Ли Хуа, но в действителност името му било Ценг Кай.

В друг случай Фалун Гонг практикуващи от намиращия се на половин част от Шанхай град Куншан (Kunshan) били арестувани, след като полицията нахълтала в дома им, използвайки извинението, че трябва да поднови спукана тръба в сградата.

Освен това, много практикуващи Фалун Гонг са били следени от тайни служители на Държавна сигурност. Те съобщиха, че са видели охрана да стои пред входовете на техните блокове, или да ги проследява докато отиват да пазаруват.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!