Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов пак се хвали с управлението си. И дума не обелва за мащабите на корупцията и чекмеджето си

Премиерът Бойко Борисов не изневери на традициите си и от първия ден на новата година започна да се хвали с успехите на своето управление. Те са в стил: ”Първи сме по това, втори сме по друго в Европа”. В същото време не обелва и дума за мащабите на корупцията в България, които ни отреждат челно място на Стария континент. Не обелва и дума и за другите срамни позиции на страната като стандарт на живот, смъртност, бедност, свобода на словото т. н. Въпросът за чекмеджето в спалнята му изглежда се превърна в тема табу.

Премиерът рано, рано се втурна да инспектира интерконекторната връзка между България и Гърция, през която вече ще преминава и азерски газ. Пред журналистите той обобщи изминалата година във финансов план. "През февруари България имаше огромен фискален резерв, бюджети в излишък – с тази пандемия създаде изключително тежки условия за всички държави в ЕС, в света. С министър Ананиев направихме вс ичко възможно, за да балансираме – за бизнеса, за ваксините, да продължим с 10-15 и 30% повижаването на доходите", каза Борисов.

"Убеден съм, че когато направим анализите след пандемията, ще кажа само едно - България е с най-малкия дефицит в Европа, някои са с 10-11%, ние сме си направили разчетите. Влизаме в тази година с най-ниския дълг - първи с Естония по най-нисък дълг в Европа, с най-нисък дефицит: да дойде някой да каже, че това било разсипничество", каза Борисов. 

"Ние сме на второ място по най-нисък дефицит в ЕС, след Естония, но след направените от тях разходи може да излезем на първо място", добави финансовият министър Ананиев.

Премиерът Бойко Борисов инспектира компресорна станция от интерконекторната връзка с

Гърция, по която вече тече природен газ от Азербайджан.  Заедно с него са министърът на енергетиката Теменужка Петкова, финансовият министър Кирил Ананиев, посланикът на Азербайджан н. пр. Наргиз Гурбанова и представители на "Бургаргаз" и "Булгартрангаз".

Борисов обясни, че от днес в България има пълна диверсификация (на енергийните доставки). От 31 декември 2020 г. България започва да получава природен газ от Азербайджан. Това става възможно съгласно подписания договор на „Булгаргаз“ с азербайджанската нефтена компания SOCAR за срок от 25 години.

"Честита Нова година! Нека бъде здрава, успешна и да преборим пандемията", каза Борисов в началото на първата си за 2021 г. инспекция. "Искам да покажа газовите връзки с Азербайджан. От вчера получаваме и азерски газ. От днес - пълна диверсификация. 400 милиона азерски газ ще минават през двете компресорни станции по интерконекторната връзка", разкри премиерът. 

Премиерът заяви още, че се надява след изборите догодина за още количества газ от Азербайджан. Всички интерконектори са направени по време на нашето управление, категоричен бе министър-председателят.  "Вече не е възможна студена зима като от времето, когато бях кмет на София", изтъкна Борисов. 

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Борисов пак се хвали с управлението си. И дума не обелва за мащабите на корупцията и чекмеджето си (frognews.bg)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!