Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Заев: Очаквам България ясно да признае македонския народ и език без (никакво офлянкване и) никакви резерви

Висша дипломация от единствения моноглот сред европейските лидер и "доктора на науките" от с.Банкя, но син на Тато си

Нашето право е на самоопределение и очаквам България ясно да признае македонския народ и език без никакви резерви. Историческата комисия трябва да търси решение. "Те са достатъчно образовани, експерти и вярвам, че ще намерят решения на всички предизвикателства," заяви премиерът на Северна Македония Зоран Заев.

Нито тогава, нито сега не съм мислил и не мисля, че подписването на Споразумението за добросъседство с България е грешка, напротив, мисля, че е исторически акт да се постигне споразумение със съсед. "Общата история" е сериозна формулировка за изграждане на бъдеще, заяви Заев, тговаряйки на парламентарните въпроси.

„Не смятам, че това е грешка, но че е изключително правилно да сключваме споразумения, които да донесат решения, които да гарантират нашия път към ЕС и чрез които да изградим приятелство. Идентичността и езикът никога не са били и никога няма

да бъдат на масата за преговори, изтъкна македонският премиер. 

Той посочи, че България е направила катастрофална грешка, но евентуалното анулиране на споразумението, както той каза, ще върне страната в балканската сивота без никаква перспектива и надежда. Той повтори, че македонската идентичност и език не подлежат на преговори.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Заев: Очаквам България ясно да признае македонския народ и език без никакви резерви - Труд (trud.bg)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!