Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Цялата фамилия – във властта: Кумецът на Бойко става треньор на националния отбор

Бойко Борисов ударно пробутва родата си във властта – последната интрига се върти около кумеца на Баце, който е фаворит за нов треньор на националния отбор на България по футбол, научи Narod.bg.

44-годишният Александър Димитров досега водеше младежкия състав, а след празниците очаква да бъде повишен до първия тим, където ще заеме мястото на освободения Георги Дерменджиев.

Димитров е женен за братовчедка на Бойко Борисов, а той лично им е кумувал на сватбата. Затова във футболните среди злите езици го определят като „връзкар“, пише и „Уикенд”.

Истината обаче е, че специалистът си има добри постижения във визитката. Като треньор на юношеските национали преди време ги класира на европейското първенство.

Сега беше на крачка да направи същото и с формацията до 21 години, но в последния момент ни изпревари Русия.

„Няма нищо по-логично треньорът на младежите да поеме и мъжете. Нали трябва да вкара нови момчета в състава. Той има много сериозни наблюдения

в тази възрастова група, познава отлично качествата им и вероятно ще свърши по-добра работа от други треньори“, оправдава се пред „Уикенд“ човек от ръководството на футболния съюз.

Димитров е бивш футболист и юноша на ЦСКА. Като треньор, освен юношеските и младежкия национален отбор, е водил още премиерския тим „Витоша“ (Битрица), „Берое“ и „Локомотив“ (ГО), бил е известно време и в Индонезия.

Междувременно обаче футболни легенди скочиха срещу кумеца на Баце за треньор №1 на националите.

„Това е смешно и абсурдно. Наистина ще бъде гавра, за която може да ни се подиграват. Аз този човек не го знам какво е направил. Нека първо се докаже на клубно ниво. Няма как да качим младежите при мъжете и да очакваме някакъв успех. Най-много да бием пак Гибралтар. Това, че имаш желание, не означава, че може да бъдеш назначен. То иска магарето, ама не е кон, нали?!”, коментира Чавдар Цветков.

„Това е несериозно. Преди всичко трябва да има ясен критерий и правила.Да има конкурс. Треньорите в България също трябва да имат думата. И аз имам самочувствието, че мога да водя Барселона, но не ме канят”, казва Емил Велев – Кокала, последният треньор, извел Левски до шампионска титла.

„Трябва да има правила и конкурс. Опитът е ключов. Никой не тръгва да подмладява така националния отбор”, смята и Пламен Гетов.

„Този не съм го чувал. По-младите може и да го знаят, но аз въобще не съм го чувал. Това е моят коментар”, завършва темата Петър Жеков, който подкрепя тезата, че за да има силен национален отбор, трябва повече българи да играят в клубовете си.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Цялата фамилия – във властта: Кумецът на Бойко става треньор на националния отбор - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!