Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мария Захарова: Великобритания се опитва да притисне Русия

/Поглед.инфо/ Днес редица страни се опитват да окажат натиск върху Русия, за да постигне собствените си цели. За това се използват различни методи, но тези обвинения далеч не винаги са оправдани. Например, Великобритания си измисля небивалици тези цели. Това заяви официалният представител на руския външнополитически отдел Мария Захарова.

Говорим за антируски изявления, направени от ръководителя на британското министерство на отбраната Бен Уолъс. Наскоро той даде интервю за вестник “Телеграф”, в което говори за увеличаване на активността на Руската федерация в британското небе и води.

Може би думите на Уолъс биха могли да бъдат възприети адекватно, ако имаха фактическата обосновка. Това обаче не е така.

В същото време Захарова подчерта, че ръководителят на британското министерство на отбраната с гръмкото си изявление се опитва да окаже натиск върху Руската федерация и по този начин да поддържа антируско настроение сред гражданите на кралството. Според нея крайната цел на Лондон е ясна. Състои се в оправдаване на агресивната политика на Великобритания и НАТО.

„Крайната цел е очевидна: да се оправдае агресивната политика на НАТО като цяло и

по-специално на Великобритания“, заяви прессекретарят на руското външно министерство.

Според Захарова изявлението на Лондон е напълно абсурдно и изненадващо. Тя припомни, че НАТО е нарушило обещанието си да не мести военните си към границите на Руската федерация.

Единственото нещо, от което Лондон, а всъщност и Северноатлантическият алианс като цяло, трябва да се възмущават, са техните двойни стандарти.

Превод: В. Сергеев

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Мария Захарова: Великобритания се опитва да притисне Русия - Поглед Инфо (pogled.info)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!