Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Антония Първанова: Като манипулират общественото мнение, поне да избираха по-умни говорители

Image may contain: 1 person

Antonia Parvanova ·

ДЮС, МАМА, ДЮС, СЕМПЛОТО НЕ Е ЗА НАС

Като манипулират общественото мнение, поне да избираха по-умни говорители. В цитата* по-долу прозира следната истина - само ден след началото на масовата ваксинационна кампания тепърва ще установяваме:

1. Колко време ще ни пази ваксината;

2. Колко ще е ефективна;

3. Какви нежелани реакции има;

4. Ще се проследяват поне 1000 души след 2 и 6 месеца, и след 1 и 2 години след поставяне на втората доза;

5. На всичко отгоре, проследяването по горната точка щяло да съвпадне с масовата имунизация през април?!?

Както и да го погледнем, това си е отвсякъде третата фаза на едно класическо клинично проучване, така както се прави по установените правила. След като премине този период, в който то ще бъде извършено под привидния предлог за загрижесност към хората на първа линия, данните ще бъдат подадени за официална регистрация на ваксината във FDA/USA. Към момента тя има разрешително за употреба при условия на спешност, но не и редовна регистрация. Предполагам, междувременно някои нежелани ефекти ще бъдат коригирани, а ваксините усъвършенствани.

Много интелектуално инсуфициентно е да обясняваш как трябва да се ваксинират 70-75% от населението, за да се усети положителен ефект на защита за цялото общество, а в същото време дори и при задължителна ваксинация да има по-малко от 55% възможно подлежащи (защото толкова остават като махнем децата, за които вакснината не се препоръчва, противопоказаните поради инфекциозни, хронични и автоимунни заболявания, болните в момента и преболедувалите от Ковид-19). Отделно има и не малък брой хора, които не биха се ваксинирали на този етап, или с тази ваксина, или по принцип. Изобщо не искам да коментирам броя на медиците, които

отказват да се ваксинират, както и моралната страна на въпроса - как ще препоръчват на други да го правят или ще им прилагат ваксината ако на себе си не са я поставили и след като имат медицински или други съображения за самите себе си дали ще ги прилагат по същия стандарт и за останалите хора.

Излиза, че при подобни данни, изначално е ясно - зададената цел 70% да бъдат ваксинирани е непостижима по дефиниция! Малко е неудобно да се споменава как ще ни ваксинират във фургон с капацитет 84 души на ден и военна палатка отпред, в която да си чакаме реда. Задача за трети клас: колко фургона са нужни, при капацитет 84 човека на ден, за да бъдат ваксинирани 5 милиона души в рамките на 3 месеца?

Водевилът с тайното транспортиране на ваксините от границата в бус за кренвирши, складирането им в антикварен хладилник ЗИЛ с катинар, тържествено отразеното стоварване на фризера със спасителната пратка с капака надолу и публична ПР акция с ваксиниране на минитъра на здравеопазването в присъствието на поп е направо холивудски сценарий за супер касов, единствен по рода си, комедиен трилър. Такава пародия е напълно в синхрон със стила на държавното управление през последните 10 години.

Принципно подкрепям поставянето на ваксини за подпомагане изграждането на имунитет, но дали наистина става дума за защита от Ковид-19 или за нещо съвсем различно?

Остават едни много неудобни въпроси. Защо ще се ваксинираме масово чак през април, когато започва спад на заболяемостта от сезонни вирусни инфекции, в т.ч. коронавирус? Да не говорим, че до тогава още повече хора ще са преболедували и ще намалее много под 50% и без това непостижимият процент на всички, които могат да бъдат изобщо ваксинири. За какво са тогава всичките тези призиви за солидарност и заплахи за тежките последици при неваксиниране на 70% от хората? Тази ваксина ще ни защитава ли и за следващия грипен сезон 2021/2022 или тогава ще ни обяснят как, заради поредния нов щам на коронавирус, трябва отново да се ваксираме с поредното чудо? Още колко години може да работи този модел?

Очевидно, отговорът е в приключването на трета фаза от клиничното проучване на ваксината, участието в което няма как да стане доброволно ако няма нагнетяване на страх и паника, манипулиране чрез неистини и фалшиви мотиви. Какви времена настъпиха, човек да се чуди кое в случая е яйцето и кое кокошката - дали фарма индустрията корумпира правителства или подкупни политици се възползват от ситуацията

А това да си продадеш за много пари ваксината по време на проучване, вместо да платиш за неговото осъществяване, и също така да не покриеш щетите при настъпили неблагоприятни последици за живота и здравето, на всичкото отгоре правителството да ги прехвърли на данъкоплатците, които плащат и ваксините и организацията по прилагането им, си е направо виртуозно изпълнение - много печелившо и безобразно цинично

На лавината от нови въпроси, все още неотговорени остават тези от преди:

1. За закупуването на 171 429 опаковки китайски Hydroxychloroquine Sulfate, таблетки от 100 мг на стойност 582 858, 60 щатски долара, които купихме 2 месеца след като беше свален от официалния протокол за лечение на Ковид-19 поради неефективност и тежки странични ефекти;

2. За закупуването на 30 000 опаковки от лекарствения продукт Azithromycin Dispersible, таблетки от 250 мг, на стойност 46 200 щатски долара, който се оказа, че изобщо не проработи, но много народ го пи;

3. За закупуването през ноември 2020 на 2593 флакона Ремдесивир на стойност 2,1 милиона лева, при условие, че в същото време разполагаме с 2837 флакона от препарата, а до момента на закупуването на новите са били използвани едва 978 от наличните. Както и за закупуване на още 32 593 флакона за 4 860 000 лв до края на 2020 и общо планирани още 24,3 млн. лева да бъдат похарчени от ноември 2020 до март 2021 за същото лекарство. Това се случва през ноември т.г., докато 5 месеца по-рано СЗО го обявява за неработещо и много токсично, също така през месец май Франция официално забранява на лекарите си да го използват по същите причини.

Докато щедро ни дарява с тези разходи, нашият премиер стигна до следното прозрение:

"Над 40 млн лева сме похарчили за Ремдесивир, който бил тежък медикамент и след него възстановяването било дълго",

"След такива лекарства с месеци пациентите не могат да се възстановят".

Дали от Пилат Понтийски го взехте този пример как да си измивате ръцете за чужда сметка

* "Трябва да видим за какъв период ваксината ни пази, колко е ефективна и какви нежелани реакции има. У нас трябва да се проследят поне 1000 души. Ще се правят изследвания на контактната група на два месеца, шест месеца, година и две години, след втората доза ваксина, обясни Кунчев. Към момента са регистрирани много малко и слаби реакции, предимно болка на мястото на убождането. Засега ваксината има много добър профил на безопасност. Очаква се проследяването у нас да започне от април, като то ще съвпадне с масовата имунизация", каза Кунчев.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!