Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Извършителите на инсценираното самозапалване са заблудили другите и са навредили на себе си

(Minghui.org) В различните цивилизации съществува убеждението, че доброто се награждава, а злото се наказва. На Запад това може да се тълкува като „каквото посееш, това ще жънеш“. По-конкретно, ако някой остане честен и се отнася с доброта към другите, той ще бъде благословен. Ако някой върши лоши дела, като например да убива или мами другите, ще има сериозни последици за него.

Не всички обаче вярват в тази причинно-следствена връзка. Има хора, които вършат лоши дела и си играят с огъня за краткосрочна печалба. Един пример е инсценираният инцидент на самозапалване на площад Тянанмън на 23 януари 2001 г., в навечерието на китайската Нова година. Петима души се самозапалват този ден и Китайската комунистическа партия (ККП) бързо го излъчва по всички канали, твърдейки, че тези петима души са практикуващи Фалун Гонг, които са се заблудили, следвайки практиката.

Фалун Гонг, известен още като Фалун Дафа, е система за мирна медитация, основана на принципите на Истинност-Доброта-Търпение.

Осемнадесет месеца преди инцидента на самозапалването, бившият лидер на ККП Дзян Цземин стартира национална кампания срещу Фалун Гонг през юли 1999 г., обещавайки да ликвидира Фалун Гонг за три месеца. Когато това не се случва, Дзян и неговите съучастници организират инцидента на самозапалване, за да разпалят омраза в нацията срещу Фалун Гонг и допълнително да засилят преследването.

Както се посочва в статиите, публикувани на Minghui през последните дни, инцидентът на самозапалването през януари 2001 г. е пълна измама, но мащабната пропаганда на ККП заблуди хората в Китай и чужбина, които се уплашиха и възмутиха от Фалун Гонг.

През следващите години десетки милиони практикуващи заедно със семействата им са дискриминирани за практикуването на Фалун Гонг, което ги е вдъхновило да се стремят да бъдат по-добри граждани с висок морален стандарт. Потвърдено е, че над 4000 практикуващи са починали в резултат на преследването. Безброй практикуващи Фалун Гонг са били тормозени, арестувани, задържани, измъчвани или дори убивани заради техните органи.

Отнемане на органи: ужасяващо престъпление

Комунистическата идеология се основава на бруталност, омраза и лъжи. ККП стартира

множество политически движения, откакто идва на власт през 1949 г., често изправяйки една група граждани срещу друга или наричайки определени групи врагове на държавата. Самозапалването, по-специално, изтласква преследването на Фалун Гонг на ново ниво, като интензивно промиване на мозъка, психиатрично насилие и насилствено отемане на органи.

За първи път съобщено през 2006 г., подкрепяното от държавата отнемане на органи от живи практикуващи Фалун Гонг и други дисиденти в Китай е потвърдено от множество независими разследвания.

Статия, публикувана в китайския Minghui на 17 януари 2021 г. описва как една практикуваща Фалун Гонг, живееща извън Китай, веднъж се среща с лекар от болница Хуашан в Шанхай, Китай. Когато тя разговаря с лекаря за преследването на Фалун Гонг, той казва: „Знам за това [принудително отнемане на органи] по-добре от вас. ККП убива над 100 000 [практикуващи Фалун Гонг] годишно. Чувствам се зле от това и ви пожелавам успех [в прекратяването на това престъпление.]“

Тази практикуваща каза, че вярва на преценката на лекаря, тъй като се е обаждала в различни болници и на други места, за да разследва отнемането на органи. Тя каза, че дълбочината и мащабите на принудителното отнемане на органи се подкрепят от информацията, която тя е получила и от други източници.

Така например, когато тя се обадила на пенсиониран хирург от Първа болница на университета в Ланджоу, той казал, че е получил трансплантация на бъбрек във Втора болница на университета Ланджоу в провинция Гансу. Той попитал за донора след операцията.

„Този ​​бъбрек е от 24-годишен мъж, много здрав - отговорил главният хирург, - мога да ви кажа само толкова.“

Тази практикуваща също така се обадила на работник в крематориум в провинция Джеджянг, който казал, че получават материали за кремация във военни камиони веднъж месечно или на всеки две седмици. „Всеки от тях е опакован поотделно в найлонови торби, всички са вътрешности“, обясни той.

Хирург в Болницата на въоръжената полиция в Шанси казал на практикуващата, че те често се свързват със съдилища и им е дадено разрешение да избират затворници според нуждите. След това отиват в затворите или други места за задържане, за да вземат кръвни проби от затворниците. Когато дойде време да се направи трансплантация на орган, затворникът, който се смята за съвпадащ донор, е откаран в определената болница, където няколко хирурзи работят заедно за бързото извличане на органите. Този лекар от Шанси разкрил, че органите, извадени от донора, са най-добри, ако бъдат отстранени в рамките на шест минути. Той казал, че понякога отнемат органи от осем донори на ден.

Попитан какво се прави с труповете, той казал: „Понякога семейството е уведомено, че близкият им е починал внезапно и след това им се дава пепелта. Понякога не правим и това, или няма регистрирани членове на семейството, а просто кремираме тялото."

Последици за ключови извършители на тези престъпления

Инсценираното самозапалване засилва преследването на Фалун Гонг, а ужасяващото събиране на органи убива неизвестен брой практикуващи Фалун Гонг. Извършителите, замесени в тези престъпления, се оказва, че заплащат цена за вредата, която са причинили на невинни хора.

Li Dongsheng, заместник-шеф на Централната телевизия на Китай (CCTV, която излъчва инцидента на самозапалването) и директор на Офис 610 /надзаконна институция за преследване на Фалун Гонг, бел. прев./, е осъден на 15 години затвор през 2016 г.

Chen Meng е заместник-директор на Отдела за коментари на новините на CCTV, отговарящ за Tell It Like It Is, News Probe и други програми. Пренебрегвайки фактите обаче, той създава някои клеветнически видеоклипове, свързани с инцидента на самозапалването. На Бъдни вечер през 2008 г. той почива от рак на стомаха на 47-годишна възраст.

Luo Jing е виден водещ на новините на CCTV. Той отрича събитията от 1989 г. на площад Тянанмън, атакува Фалун Гонг от началото на преследването през 1999 г. и клевети практиката с инцидента на самозапалването след 2001 г. След като през юли 2008 г. е диагностициран с лимфом, той почива на 48 г. на 5 юни 2009 г. Когато е хоспитализиран в болница за тумори в Пекинския университет, майка му получава инсулт и е изпратена в същата болница.

Fang Jing, водеща на CCTV, е друг ключов човек, който разпространява лъжи за инцидента на самозапалването. След като ракът на стомаха й се разпространява в черния й дроб, тя почива на 44-годишна възраст през ноември 2015 г.

Някои хора могат да отхвърлят тези случаи като чисто случайни, докато други могат да ги приемат като предупреждение и да се замислят, когато правят неща срещу невинни хора. Славата и парите идват и си отиват, но как реагираме на тях и дали можем да следваме съвестта си показва какви сме в действителност.

Taishang Ganyi Pian (Трактат за реакция и възмездие), един от класиците на даоизма, пише:

“Нещастията и благословиите не идват при нас без причина, ние ги докарваме за себе си.

Последиците от добрите и злите дела са като сянката, следваща тялото, където и да отиде.”

От древни дни до днес има безброй примери от този род. Доклад от китайския Minghui от 9 февруари 2019 г. показва, че над 20 000 служители на ККП са потърпевши на последствия за участието си в преследването на Фалун Гонг. Само през 2020 г. са арестувани петима висши служители в системата на Комитета за политически и правни въпроси (PLAC), 73 служители от ниво отдел или бюро и стотици по-нисши служители. По-голямата част от тях са участвали в преследването на Фалун Гонг.

Има китайска поговорка, че „Тези, които не мислят за бъдещето, ще срещнат проблемите на прага си“. Надяваме се повече хора да се позиционират добре през сезона на пандемията и останалия хаос. Приемайки честността и доброта, както и казвайки „не“ на тоталитарната ККП, ще бъдем благословени с дълголетни безопасност и просперитет.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Perpetrators Behind Staged Self-Immolation Deceived Others and Harmed Themselves | Falun Dafa - Minghui.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!