Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мангъров отговори на Борисов: Няма да се ваксинирам!

Image may contain: 1 person, text

Facebook

Image may contain: one or more people
Facebook

f55530b48848442a98a725550297ac22

Изкарал съм COVID-19 безсимптомно, каза инфекционистът

Шефът на COVID отделението на Инфекциозната болница доц. Атанас Мангъров няма да се ваксинира, както заяви по-рано днес премиерът Борисов, а причината е, че вече има антитела. Той е изкарал коронавируса безсимптомно.

Това каза самият доц. Мангъров пред „24 часа“. Той подкрепя ваксинацията и би си сложил от ваксината, но ако нямаше антитела. Преди 2 седмици се е изследвал и установил, че заради всекидневната си среща със заразата, тя е преминала и през него.

„При положение, че имам антитела, както и премиерът, който също изкара това заболяване, няма нужда да се ваксинираме. Но ако той и аз не бяхме карали вируса, аз щях да го посъветвам да се ваксинира“, каза доц. Мангъров.

И за момент не е почувствал неразположение или някой от типичните симптоми.

„Прекарал съм COVID безсимптомно и съм в тези 80%, които го изкарват по този начин. Когато някой има антитела, тоест се е срещал с вируса, и ви каже, че има нужда да се ваксинира, то за този човек има 2 възможности. Едната е той нищо да не разбира от имунология или той просто да ви манипулира“, добави инфекционистът.

Двамата с Борисов са се чули преди Коледа, както и днес сутринта. За ваксините са разговаряли надълго преди празниците, обясни доц. Мангъров.

„Имахме дълъг разговор с премиера за ваксините. Смисълът на нашия разговор беше, че трябва по един от двата начина да се изгради имунитет. Единият е дивият, а другият е цивилизованият – чрез ваксина да се получи. Винаги съм подкрепял ваксинацията“, допълни инфекционистът.

24 часа

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Мангъров отговори на Борисов: Няма да се ваксинирам! – О Новини (onovini.eu)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!