Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Родители търсят справедливост за убитите си при земетресението деца

Г-н Лу е загубил детето си по време на станалото преди година земетресение в Сичуан. От тогава насам той се опитва да подава жалби до властите да потърсят отговорност на строителите за некачествено построените училища. Но местните комунистически власти продължават да го възпрепятстват.

[Г-н Лу, загубил сина си при земетресението в Сичуан]:
"Те се опитват да ни спират да излизаме от къщи, дори ни ограничават свободата на движение. Много хора искат да търсят справедливост, но от горе няма никакъв отговор, а местната власт се опитва да ни контролира."

По време на земетресението миналата година са били убити 126 ученици от Второ начално училище Фу Шин в гр. Мианджу. Хора като г-н Гуо подават жалби до властите да направят проучване за лошите конструкции. Самият г-н Гуо е отнесъл жалбата си до

Пекин, но когато се върнал каза, че е бил под наблюдение.

[Г-н Лу, загубил сина си при земетресението в Сичуан]:
"Наблюдават ни непрекъснато. Властите влизат в дома ми, когато си поискат. В същото положение са и други родители. Сега, независимо от ситуацията, Отделът за обществена сигурност, съдът и правителството ще действат заедно, и ще ни притискат със сила."

Г-жа Джао имала дъщери-близначки, които учили в прогимназията на Джуюан, но били убити когато училището се срутило при земетресението миналата година. Тя е била задържана над 20 дни, затова, че е отнесла въпроса до властите.

[Г-жа Джао, загубила близначките си при земетресението в Сичуан] :
"Това здание - прогимназията на Джуюан – как така се срина само десет години след построяването? Това е пълна бъркотия. [Строителите] бяха безотговорни за живота на учениците; затова трябва да продължим в този дух и да апелираме."

Родители казват, че не им се вярва комунистическата партия да се заеме с проблема.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!