Оттегляне от ККП: „Хората започват да осъзнават, че тази зла партия не е Китай...

renminbao.com

Хари Сан е от североизточната китайска провинция Ляониниг. Той израства в условията на комунистическия режим и преживяванията му не могат да го напуснат, дори сега, когато живее необезпокояван в Австралия. Животът под контрол, казва Хари, започва от първия ден в училище.

[Хари Сан, подкрепящ оттеглянето от ККП]:
„Първите йероглифи, които научих, бяха: „Уо ръ ай, джонг гуо, гун тан да”, което означава „Аз обичам Китайската комунистическа партия”

Хари казва, преобразованието е нещо, което продължава през цялото време докато си в училище, където погрешният отговор може да означава повтаряне на класа.

„В средното училище бяхме принудени да рецитираме предоставени отговори на политически въпроси.”

Според Хари китайците стават безразлични след години на индоктриниране с партийния

начин на мислене.

„Хората започват да осъзнават, че тази зла партия не е Китай, и че Китай е Китай.”

Днес Хари се подготвя да участва в парад в Мелбърн, посветен на оттеглянето от ККП.

[Taуанда Карса, активист за човешки права]:
„Тези хора наистина се борят за нещо добро, това е действително добра кауза, знаете, че светът мълчи за много проблеми, които стават”.

Хари свири в оркестър, с което изразява своята подкрепа към желаещите да се оттеглят от режима.

[Питър Хюит, австралиец]:
„О, това е хубаво нещо. Смятам, че все пак някой трябва да се изправи и да каже нещо по въпроса. Това, че те са достатъчно смели да напуснат партията, е добро нещо и аз мисля, че ние трябва само да застанем зад тях и да ги подкрепим.”

Движението продължава да расте, с около 30 000 души напускащи партията всеки ден.

„Това е наистина добре, чудесно е да се гледа как цифрата на напускащите ККП расте ежедневно, което означава, че китайците намират активно начини да напускат ККП – както самата партия, така и нейната младежка лига и млади пионери. Те искат да се отърват от контрола на Китайската комунистическа партия.”

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!