Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Жалбоподаватели в Китай споделят: "Аз подавам жалби вече 20 години. Тези служители ме биха дори по очите...

Според китайските закони, ако един юридически проблем не може да бъде разрешен на местно ниво, гражданите могат да отнесат своя случай в централното правителство. Но поради необузданата корупция на управата по места, подаването на жалби е често последната инстанция за хората. 

Наши кореспонденти в Пекин интервюираха трима жалбоподаватели от провинция Фуджиян. Югю Джу е един от тези жалбоподаватели. Той каза, че местната управа е откраднала от таксата му за земята и го карала да подпише документ, че няма да ходи в Пекин да се оплаква.  

В Пекин Югю вижда колко много хора се опитват да попречат на жалбоподавателите. Площад Тянанмън бил пълнен с военни, спиращи хората на входа му.

[Югю Джу, жалбоподавател от Фучинг]:
"Хората, спиращи жалбоподавателите, са повече от самите жалбоподаватели. Те ни задържаха още по пътя, за да не стигнем до Пекин, което е нелепо. Наложиха ни наказание, като ни задържаха 15 дни. Те постоянно правят подобни неща."

Хуаинг У, също от Фучинг, каза, че Комисията по регулациите във Фучинг се е отнесла несправедливо към него. Тъй като Комисията е част от местното правителство, У решил, че трябва да се обърне за помощ към централното правителство. 

[Хуаинг Ур жалбоподавател от Фучинг]:
"Те само записват имената ни. След като един отдел свърши с регистриране на

имената ни, ни препращат към друг отдел. Понякога се чувстваме така безпомощни. Всеки път отиваме да подаваме жалби изпълнени с надежда, и всеки път се връщаме разочаровани."

Шианпинг Уей е жалбоподавателка вече 20 години. Тя споделя, че заради подаването й на жалби комунистическият режим във Фучинг я е изпращал в заведение за душевноболни и е била осъдена на две години затвор. След като излязла от затвора през 2007 г. тя отишла отново да подава жалби. 

[Шианпинг Уейр жалбоподавател от Фучинг]:
"Аз подавам жалби вече 20 години. Тези служители ме биха дори по очите. Но все още не съм получила никакъв отговор. Те ме подритват от един на друг като топка."  

Тази година е имало две заседания за разглеждане на жалби в Пекин. Самите жалбоподаватели стават все по-крайни в своите действия. Напоследък те се самозапалват, хвърлят листовки, повреждат коли, и дори се опитват да отвръщат на нападенията на полицията, поставена там за да ги спре.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!