Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Основателят на "Бионтех" каза, че Ефект от ваксините ще го видим едва есента, но не каза какъв ще е той! Ще има ли изненадани?

Основателят на 'Бионтех': Ефект от ваксините ще видим едва есента

Съоснователят на немската фармацевтична компания "Бионтех", проф. д-р Угур Шахин ден след като Европейските държави, в това число и България, получиха първите дози от Covid-19 ваксината на "Пфайзер", обясни пред медиите неговите очаквания за въздействието на ваксината. 

Професорът заяви, че заедно с "Пфайзер" те искат да произведат 1,3 милиард дози Covid-19 ваксини следващата година. Те трябва да бъдат разпространени в повече от 80 страни, каза Шахин.

Това не е лесен процес, тъй като ваксината е направена по сложна авангардна технология. Предвиждаме да започнем сътрудничество с други компании, за да можем да реализираме плановете си да увеличим капацитета на производство", каза той.

Само ден след подписването на споразумението за доставката на коронавирус ваксината за Турция, в интервю за турската държавна агенция Анадолу, професор  Шахин, заяви, че от компанията му са много доволни от споразумението. "Турция е нашата Родина. Ние сме много щастливи, че можем да помогнем на хората там."

Професор Шахин подчерта, че никой не трябва да се страхува от ваксините и на

другите производители. „Всички ваксини работят добре и ще помагат срещу вируса. Най-важното е всяка страна да има достатъчно ваксини и своевременно да ги приложи", каза той.

"Но за съжаление ваксините няма да проявят ефективността си преди лятото - заяви Шахин. - Затова трябва да продължаваме да спазваме мерките срещу пандемията и едва в средата на новата година или през есента ще можем да кажем, че сме преборили Covid-19." 

Професорът припомни, че 70 процента от световното население трябва да бъдат ваксинирани до следващата зима, за да можем да се върнем към "нормалния живот". 

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Основателят на "Бионтех": Ефект от ваксините ще видим едва есента - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!