Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Здравният министър позеленя от яд, че го бъзикат за ваксините в камион за кренвирши! (А кой му е виновен за това скудоумие?)

Image may contain: 1 person, food

Facebook

Здравният министър проф. Костадин Ангелов осъди ироничните коментари, породени от факта, че вчера ваксините бяха транспортирани от София до Пловдив и Бургас в бус, предназначен за превоз на кренвирши и други колбаси. След като стана първият ваксиниран срещу коронавирус българин той заяви, че хуморът в подобна ситуация е неуместен и подчерта, че всяка помощ в тази тежка ситуация е необходима и навременна. България не е единствената държава, която използва за логистиката средства за транспортирането на храни, обясни здравният министър.

Самият проф. Ангелов стана герой на шегаджийски колажи заради кренвиршите и ваксините, а социалните мрежи бяха залети с коментари от рода на: „Когато резултатите от работата на учените биват транспортирани в бус на фирма за кренвирши, започваш да се чудиш, защо ни е ваксина срещу COVID 19 на нас българите. Дали ракията не беше по-добра идея?

„Ваксина, докарана с бус за кренвирши и набутана в хладилник от 60-те! Иначе за суперкомпютър говорим!“, негодуват и други граждани във фейсбук.

„Днес България, заедно с почти всички държави в Европа, се изправяме в едновременни усилия в битката срещу коронавируса. Вярваме, че с започване на ваксинирането, ние ще победим тази пандемия и ще се върнем към нормалния начин на

живот”, заяви здравният министър пред журналисти. Той показа и документа, който се предоставя на всеки ваксиниран. В него са въведени имената, както и датите, на които са поставени двете ваксини. Проф. Ангелов сподели, че се чувства добре след ваксината.

„Не би следвало човек да се зарази, след като си е поставил ваксина. Видях какво става в социалните мрежи, не мисля, че това трябва да бъде акцентът. България не е единствената държава, която използва за логистиката средства за транспортирането на храни. Това се случи и в САЩ, където компания, специализирана в транспорта на храни, по специално на риба тон, пренася и помага на правителството за ваксините. Подобен е опитът и в Канада – с фирма за сладолед“, обясни здравният министър.

„Благодаря на всички производители, които се включиха в този процес. Очаквам и други български производители да се включат. По договор ваксината трябва да дойде с камиони от компанията- създател на ваксината до всички 28 точки в страната. При първата, символична доставка, ваксините дойдоха само с един камион – до София. Ние имахме грижата да осигурим доставката към останалите точки. Ние сме осигурили и температурния режим за транспортиране на ваксините. Това не беше необходимо, защото те бяха транспортирани в кутии със сух лед. След това бяха поставени в хладилници, които поддържаха от 2 до 8 градуса. Ваксините, които тепърва ще пристигат, ще се поставят в хладилниците, които закупихме, защото тогава ваксинацията ще протече по-дълго”, подчерта проф. Костадин Ангелов.

Комичните колажи и коментари, породени от извозването на ваксините с бусче за кренвирши обаче продължават да се разпространяват във фейсбук. 

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Здравният министър позеленя от яд, че го бъзикат за ваксините в камион за кренвирши! (А кой му е виновен за това скудоумие?) - Говори открито: мнения, без цензура, корупция (govoriotkrito.bg)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!