Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Изследване: CCP-COVID-19 може да бъде убит за 30 сек с LED крушки - ЗАБРАНЯВАТ ГИ?

Ултравиолетовата светлина на лампите унищожава 99,9% от коронавирусите, твърди проф. Хадас Мамане

Ултравиолетовото лъчение е често срещан метод за убиване на бактерии и вируси. Сега изследователи от университета в Тел Авив доказаха, че новият коронавирус, SARS-CoV-2, може да бъде убит ефективно и бързо, като се използват ултравиолетови (UV) диоди, излъчващи светлина (UV-светодиоди) на определени честоти, съобщи в. „Джерузцалем пост”.

„Открихме, че е много лесно да убием коронавируса с помощта на LED крушки, които излъчват ултравиолетова светлина“, казва проф. Хадас Мамане, ръководител на Програмата за екологично инженерство в Училището по машиностроене на университета в Тел Авив, която ръководи проучването заедно със своите колеги проф. Йорам Герчман и д-р Мичал Манделбойм.

Тя каза, че UV-LED крушките изискват по-малко от половин минута, за да унищожат повече от 99,9% от коронавирусите. Изследването е първото по рода си в света.

Статия за него беше публикувана по-рано този месец в Journal of Photochemistry and Photobiology B: Biology.

Светодиодите се предлагат в широк диапазон от дължини на вълните, известни като A, B и C, обясни Maмане. UV-A има дължина на вълната в диапазона от 315 нанометра (nm) до 400 nm. UV-B, известен също като средна вълна, има дължина на вълната 280-315 nm; UV-C има дължина на вълната 200-280 nm. UV-A се излъчва от слънцето (и изкуствени източници като солариумите) и е по-слаб от UV-B и C. Той има някои ползи за човека, като създаването на витамин D, но също така причинява слънчеви изгаряния и в някои случаи рак на кожата. UV-B и UV-C радиацията почти никога не достига естествено до хората, тъй като тези лъчи се абсорбират от озоновия слой на земята.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Изследване: COVID-19 може да бъде убит за 30 сек с LED крушки - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!