Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"Подобни кадри имат силата не да те накарат да се ваксинираш, а директно да се откажеш"

No photo description available.

”О, Господи!”, биха запяли Павел и Венци Венц пред тази умилителна медицинска гледка. Но, спокойно, няма нужда те да запяват, защото сега всички ние дружно ще завием ”О, Господи!” и така ще ги изпреварим. 

Здравното заведение, в което се развива действието, изглежда крайно подходящ декор за заснемане продължението на "Хирургът" с Клайв Оуен - касапски сериал, кърваво представящ предизвикателствата пред медицинската грижа в началото на ХХ-ти век.

Да ви призная, подведен от сиромашкия мизансцен във фоайето на клиниката, очаквах там да се появи Иди Амин, който да бъде топло посрещнат от оздравели от коронавирус танцьорки, кълчотещи се в традиционни ритми. Това, което пропукваше хипотезата ми е, че във фоайето висеше знаме на Европейския Съюз, което все пак подсказваше, че става въпрос за държава от Съюза. А и че Иди Амин умря преди повече от 15 години.

Не се появи Иди Амин, появи се Нашият Спасител. Заедно със спътника си, министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, двамата инспектираха как се съхраняват ваксините.

Ваксините се съхраняват в хладилник "Зил", произведен някъде в разгара на Студената война. Поставени са най-отдолу, над чекмеджето, в което обикновено се държат зеленчуци.

Въпреки увереността, че по качества този хладилник "Зил" превъзхожда многократно

съвременните пособия за рефриджерация, у нас се залости подозрението, че по-добре е да ги съхраняват по мини-баровете в хотелските стаи. Така и така хотелите са празни, а всички ние, които много сме изпили от тия мини-барове, сме убедени в могъщата студена сила на тия малки хладилничета.

Така изглежда здравеопазването в залеза на 2020 и след толкова години "ГЕРБ".

Партията на Нашият Спасител не направи реформа в нито един, ама в нито един сектор по време на десетилетното си управление. И всичко това, което ни показват, няма да промени решението на тези от нас, които сме решили да се ваксинираме. Но, то вкарва съмнения и недоверие у всички онези по-семпли наши сънародници, които по гербаджийското време станаха повече. Ако си разколебан, подобни кадри имат силата не да те накарат да се ваксинираш, а директно да се откажеш. А това е лошо за всички ни.

Как па никой не се е сетил през толкова години да врътне една хубава поръчка, да напълни джобчето, ама поне хладилниците да вдъхват доверие. Ама, то като си се вторачил само в тоя асфалт, не виждаш другите възможности.

Мартин Димитров

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!