Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Лош финал: ЕК подпука „Балкански” („Руски”) поток за колосално източване на европари (ГЕРБ, БСП, ДПС и ВМРО са заедно в далаверата)

Лош финал за поредната очевадна кражба на престъпната власт – Европейската комисия (ЕК) започва проверки и разследвания по проектите от оперативната програма „Конкурентоспособност“ към Министерството на икономиката.

Запознат с последните събития читател на Narod.bg обясни, че става дума за тотална проверка на пръснатите над 2,5 милиарда лева за отклонението на „Турски поток”, което Бойко Борисов витиевато нарича „Балкански поток”.

Всъщност, истината е, че най-коректното име на газопровода е „Руски поток”, тъй като по него ще тече руско синьо гориво, а самото отклонение бе построено тайно, но недостатъчно, от фирми, свързани с Москва.

Тръбата, както вече писахме, ще ни донеси и санкции от САЩ заради пряката намеса на Кремъл в енергийните доставки, а оттам и в националната сигурност на страните от ЕС, които ще станат консуматори на руския газ.

Сега, обаче, ЕК иска точен отчет на финансите, за да се установи какъв процент от европейските пари са откраднати от фирмите-изпълнители под протекцията на шайката ГЕРБ.

Новината бе потвърдена и от „Биволъ”, като се уточнява, че еврокомисарите вече са наясно, че български строителни компании са закупили техниката си за газопровода с европари, като са я базирали на „Турски поток 2“ през октомври 2020 г.

Компаниите са свързани както с ГЕРБ, така и по линия на съвместни поръчки

със скандалното дружество GP Group от сагата #ДжиПиГейт.

Според руския енергиен експерт Михаил Крутихин, засега властите в София са успели да „се измъкнат” от спазването на строгите правила на Третия енергиен пакет на ЕС чрез обявяване на газопровода за „разширение” на националното трасе.

Тръбата, чийто строеж и колосалната далавера, свързана с него, бе една от основните причини Бойко Борисов да не подаде оставка напук на 6-месечните протести.

Сега излиза, че газопроводът е в пряко нарушение на европейските директиви и Третия енергиен пакет на ЕС.

Зад изграждането на газопровода пък лъснаха сериозни строителни дружества, близки до всички парламентарно представени партии – ГЕРБ, БСП, ДПС и ВМРО.

Обръчите от партийно обвързани фирми са получавали мащабни държавни поръчки и са печелили проекти за европейско финансиране с цел закупуване на тежки машини.

Същите компании са засечени като партньори и подизпълнители на G.P.Group JSC („Джи Пи Груп“), „Лукойл България“ и многобройните държавни дружества в енергийния и пътно-строителния сектор.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Лош финал: ЕК подпука „Балкански” („Руски”) поток за колосално източване на европари (ГЕРБ, БСП, ДПС и ВМРО са заедно в далаверата) - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!