Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Не пожалиха светлият празник на християните, няма да ги жаля и аз...

No photo description available.
Колажи и карикатури - Posts | Facebook

Image may contain: 2 people

Facebook

Едно от най-лошите неща на това да те управляват турбоцървули е, че простотията им е пред очите ти ежедневно, а по празници успяват да достигнат истински висоти на селяндурщината и простащината. И тъй като те не пожалиха светлият празник на християните, няма да ги жаля и аз.

Ревюто на турбопростотията се откри по стара народна традиция от Онуй, отново скрило се зад внуците си. Явно е готов дори тях да ги жертва, за да си спаси егото и манията за власт и величие. Надали не си дава сметка какво псуване до девето коляно е при всяко негово появяване. Да се покаже с тези невинни деца, от морална гледна точка е истинско престъпление. Аз няма да съдя за пуловерчетата на Ралф Лоурен – имали, купили. Но е наглост да ги показваш когато: първо, крадеш от народа си и второ – повече от половината деца в България са в риск от бедност. И много родители не могат да си позволят да им купят подаръци в днешния ден.

Тъкмо успях да успокоя потресената си от гледката на Онуй душа, и ме сполетя Простата Кърджалийска П. /след като Онуй така я титулува, а прокуратурата смята това за в реда на нещата, коя съм аз, че да споря с тях/. Няма да коментирам стайлинга, решен в стил селска вечеринка от шестдесетте години. Но връзването на надеждата и спасението на този свят ден с ваксините ми дойде в повече. То бива, бива, ама бивол за мезе не бива! Да използват религията за реклама на ваксинките си вече е прекалено! Дали да очакваме за Йордановден вместо кръст да хвърлят ваксина и хората да скачат във водата да я вадят!?!

И като мухата на върха на фекалната купчинка беше изявата на Онуй, което явно след фоткането си е зарязало внуците и семейството /за прекрасните госпожи нищо не спомена, а и смеем ли да питаме?/, хукна отново като изтървано по баирите. Като един истински вероотстъпник, вместо на църква, отиде пи мюсюлманите в Доспат, да си

чеше егото и да се хвали какво бил направил за тях. Единственото хубаво нещо беше споменаването на урановите мини, защото ми дойдоха идеи къде да работи Онуй, докато си изтърпява наказанието…..

Нещастните и бедни хорица, живеещи накрай света, бяха принудени да му слушат глупостите. Защо не дойдеш в центъра на Пловдив или на София да ни ги плещиш такива, бе, мутро?!? Даваш по петдесет лева, а колко ограби! Как се живее с тези мизерни пенсии? А за децата – за тях и по 10 лева няма отпуснати! Но Рождество Христово разбрахме, че Онуй мисли за хората, защото във всяко село имало джамия. Бог гледа, нещастнико! Нищо, че не си християнин, подобни гаври са недопустими!

Трябва да има някакъв закон поне по празници да не виждаме муцуните на политиците и да им забранят всякакви изяви. Това не е човешко направо! А простотията им навръх празника опорочи всичко!

Но…..като сме си избрали турбоцървули, ще получим тържесство на простотията.

Елена Гунчева

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!