Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Путин подписа закон за забрана на чуждестранното гражданство за депутати и сенатори

/Поглед.инфо/ Владимир Путин подписа федерален закон за прекратяване на правомощията на депутатите и сенатори, които са се оказали граждани на други държави.

Съответните промени се правят в закона "За статута на член на Съвета на федерацията и статута на депутат от Държавната дума на Федералното събрание на Руската федерация." Документът е публикуван на официалния интернет портал за правна информация.

Установи ли се, че член на Съвета на Федерацията или депутат от Държавната дума има чуждо гражданство или разрешение за пребиваване, ще последва прекратяване на правомощията му. Точка по въпроса. Информацията от всеки източник ще бъде причина за проверка. Преди това правомощията на депутат или сенатор можеха да бъдат прекратени, само ако бяха идентифицирани чуждестранни сметки и депозити.

В допълнение, причина за предсрочното прекратяване на правомощията ще бъде неспазването от сенатора - представител на региона - на изискването за периода на пребиваване на територията на субекта на Русия. Законът изключва и разпоредбата за предоставяне на бившия депутат или сенатор на предишното място на работа след

изтичане на мандата му.

***

Очакваме конкретни мерки срещу конкретни лица. Няколко пъти са публикувани списъци на депутати с резервни писти в чужбина. Смятаме, че такива са налични както в Съвета на Федерацията, така и във всичките четири фракции на Държавната дума.

Превод: В. Сергеев

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Путин подписа закон за забрана на чуждестранното гражданство за депутати и сенатори - Поглед Инфо (pogled.info)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!