Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Методи Лалов: С цялата си безпардонност Гешев показа уродливото лице на прокуратурата

.

Темида отдавна обслужва гешевци, цацаровци, Пеевски, олигарси. Прокуратурата отдавна не се бори с престъпността в полза на обществото. С цялата си безпардонност главният прокурор Иван Гешев показа истинското уродливо лице на прокуратурата.
Това заяви в ефира на Българското национално радио Методи Лалов, бивш съдия, а в момента общински съветник от “Демократична България“.

“Всички във Висшия съдебен съвет са наясно за модела, който цари в съдебната система. Те са наясно, че ако трябва да го разследват, ще стигнат до Пеевски, до Доган, до модели и механизми, които са неправомерни... Всички главни прокурори така деморализираха прокуратурата, че в най-добрия случай независимите прокурори са страхливи и те са независими по случай с кражба на джанта, но не са смели, когато става въпрос за разследване на корупция по горните етажи, освен ако не им е поръчано“, посочи Лалов. 

По повод записите с премиера Бойко Борисов Лалов подчерта, че прокуратурата е извършила само формална проверка.

Според него идеята специален прокурор да разследва главния е неработеща. Промяната по думите му трябва да извади обвинението срещу главния прокурор от

монопола на главния прокурор. 

“Демократична България“ предлага главният прокурор да бъда избиран от народните представители, така ще бъде освободен от безконтролност, която има сега. ГЕРБ какво прави в момента пред лицето на Европа? ГЕРБ предлага прокурорската колегия да избере прокурор из средите на прокуратурата, който да разследва неговия шеф. Това е неработещо и пореден маньовър от страна на ГЕРБ, за да се изгуби обществено време”, посочи още Лалов. 

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Методи Лалов: С цялата си безпардонност Гешев показа уродливото лице на прокуратурата (frognews.bg)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!