Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Не е зле да се замислим. Кой ще ни управлява. На каква цена. Ще я има ли БЪЛГАРИЯ….

Струва ми се, че подценяваме една реална опасност.

Знаем какво каза Ердоган преди дни на конференцията на ДПС.Това включване освен че е безпрецедентно е и много показателно.Има въпроси на които трябва да си отговорим и обобщението на отговорите никак няма да ни хареса.

1.Кога го каза?

Преди избори, точно както го направи преди изборите в България през 2017г.

Тогава коментира избирателните права на българските турци и обвини България в нарушаване принципите на правовата държава и демокрацията.Той, който унищожи безапелационно противниците си, хвърли ги в затвори, наруши човешките им и граждански права…

2.На кого го каза?

На турското малцинство, което утре ще застане пред урните.

На Европа, която го приема като „приятеля на Борисов“.Ердоган вече е приятеля и на ДПС, с която доскоро нямаше такива отношения.

На противниците на Борисов и всички партии, които утре ще конкурират ДПС в изборите.

3.ЗАЩО го каза?

Едва ли е от любов и грижа към турското малцинство.

Не е и идейна подкрепа на политиките на ДПС и лидера и.

Чрез мястото, времето и съдържанието на изявлението си, Ердоган заяви за пореден път , че за него е важно кой и как управлява България.

Дали е без значение, че изявлението му беше

новина N 1 в турската преса, а Анадолската държавна агенция определи България като бивша турска провинция, в която днес ДПС има 26 представители в парламента.

4.КАКВО всъщност каза?

Не пипайте Борисов, аз съм зад него.

Български турци, идват избори и ДПС е верният избор.

По този начин Ердоган определи лицата и структурите, които подкрепя в България, а защо не и с които вече има отношения.Елементарно е да се мисли, че включването му в конференцията на ДПС е спонтанно и че съдържанието на изявлението не е добре обмислено и дори предварително съгласувано.

Изглежда като коалиция…много опасна коалиция.

И понеже обръщението идва точно преди избори е добре да се помисли срещу кого и какво е насочена.

Лицата, от които зависят изборите са президента, ЦИК и комисиите по места, наблюдателите, застъпниците, представителите на партии.

Единствен от всички български институции, президентът каза „Мутри вън!“ и посочи Борисов и управлението му като вредоносни за България.Точно президента е най- големият враг на Борисов, който не може да бъде подценяван защото е институция с международен авторитет и възможности.

ГЕРБ поиска оставката на президента.ДПС също.Защо?

През 2017г. президентът безкомпромисно отговори на нападките на Ердоган – „Няма да позволим да ни учите на демокрация!“

Какво ли си говорят “ приятелите Ердоган и Борисов под “ шипковия храст.“..И срещу кого..

А отскоро ДПС се включи в групата.

„Враговете на нашите приятели са и наши врагове, нали?

Имперските амбиции за възстановяването на Османската империя / а защо не и чрез участие и контрол в управлението…на първо време/, страховете и решимостта да се остане във властта на всяка цена са в състояние да генерират обща воля и действия срещу общите врагове.Най- значимият от тях е президента, номиниран от БСП, което ГЕРБ няма да забрави.Евентуалният му втори мандат е опасен за Борисов и той ще направи всичко възможно за да го осуети.

Първата крачка са изборите за парламент.Запазвайки властта за следващите 4 години, Борисов / с ДПС/ ще контролира отново всички механизми за въздействие и влияние – от силовите структури до медиите.И ще “ сложи“ свой президент.Така всичко ще е спокойно …като тиня под мъртви води.Безопасно.Убийствено.

Коалиции.Предателства.Смърт.

Не е зле да се замислим.

Кой ще ни управлява.

На каква цена.

Ще я има ли БЪЛГАРИЯ….

Румяна Ченалова

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!