Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Гущерът скъса опашката: Прокуратурата скри Бойко от скандалния запис: Ще го размажа оня от „Еврохолд”, че не се съобразява с мене

Дълбоката държава се е окопала дълбоко във всички държавни институции по целия свят. Но Планът е гениален и борбата е на живот и смърт.

Гущерът скъса опашката си – спецпрокуратурата прикри Бойко Борисов от ролята му в скандалния запис, на който се заканва да размаже „оня от „Еврохолд”, че не се съобразява с мене”.

Преди минути от държавното обвинение официално съобщиха, че не са открили гласа на премиера в записа, вероятно правен около 24-25 април миналата година.

Ето какво пишат хората на Иван Гешев:

Във връзка с множество запитвания от медии и предвид високия обществен интерес, след разрешение на наблюдаващия прокурор, Специализираната прокуратура (СП) предоставя следната информация:

По сигнали на Христо Иванов, председател на политическа партия, съдържащи твърдения по разпространени в средствата за масово осведомяване аудиозаписи, „в които се чува глас, приличащ на този на министър-председателя на Република България Бойко Борисов“ е образувана прокурорска преписка в СП.  

Извършена е проверка по реда на чл.145, ал.1, т. 2 от ЗСВ с предмет изясняване на обстоятелствата по съдържанието на проведените разговори, с оглед установяване на данни за престъпления от общ характер. В хода на проверката са снети обяснения от Бойко Борисов, Владислав Горанов, Мария Филипова, Весела Стоилова, Биляна Гълъбова, Сотир Цацаров и Иван Гешев. Изискани са множество документи и информация от различни учреждения и институции.

За установяване на действителното съдържание на аудиозаписа е назначена техническа експертна справка, която установява идентичност между съдържанието на записа и възпроизведения разговор в сигнала. 

Анализът на събраните материали по преписката сочи следното:

Не се установява да е провеждан визираният в сигналите разговор между министър-председателя на РБ Бойко Борисов и премиерите на Бавария, Полша и Унгария в присъствие на Владислав Горанов, Сотир Цацаров и Иван Гешев.

Във връзка с твърдяната намеса на министър-председателя на РБ Бойко Борисов в дейността на АДФИ и КФН по отношение на дружеството „Еврохолд България” АД и неправомерни действия от страна на тези органи  спрямо дружеството, не са установени данни за упражнено  влияние или въздействие върху представител на посочените две институции.

И до момента не е ясно кой е записвал, но очевидно отново става дума за човек с близък достъп до премиера. Само преди дни Борисов разказа, че телефонът му стои при охраната и му се носи, когато му трябва.

За Борисов е много важно да се знае, че е изпратил КФН да проверява „Еврохолд“. Затова нарежда на събеседника си:

„Иначе раздуйте това, че вкарах това КФН по „Еврохолд“ на тоя да му размажа физиономията, че не се съобразява с мене. Това е много важно“.

Именно на 24 април 2019 г. финансовият регулатор обяви, че проверява „Еврохолд“ дали има капацитета да управлява дружествата на ЧЕЗ.

Цвета Караянчева и геноцидът

Тема на разговора е и председателят на парламента Цвета Караянчева. По това време тя отхвърля предложение на Валери Симеонов да се почете арменският геноцид, защото предложението му не било внесено в парламента навреме. Ключови в разговора са понятията „геноцид“ и „масово изтребление“. Второто заменя първото в декларация, приета от парламента през 2015 г. Тогава Караянчева обикаля телевизионните студиа, за да обяснява, че това е най-добрата формулировка.

При миналогодишния ѝ отказ за минута мълчание от ГЕРБ обаче явно не са били доволни и търсят лично премиера, за да се посъветват с него. Той пък се ядосва, че го притесняват за маловажни неща и че Караянчева е толкова проста, че не прави разлика между „геноцид“ и „масово изтребление“.

„Това не е спешно, да ме търсите. Спешно е…спешно. Просто – казва си, че е проста жената и си кара. Когато си прост, е лесно“, заявява Борисов.

Манолев ще изгори

Следващата тема са къщите за гости. Няколко седмици по-рано е избухнал скандалът с бившия зам.-министър на икономиката Александър Манолев. След разкрития става ясно, че той ползва за лични нужди къща, построена с европари край Сандански. По това време Манолев е подал оставка, а прокуратурата вече е започнала проверки. Борисов заявява, че до ден-два ще му бъдат повдигнати обвинения, което се случва.

„Манолев ще изгори, ще му повдигнем днеска или утре обвинения, ще го съсипем. Аз го предупредих. Там и кметът ще изгори. Но аз ще изгоря всичко, да не изгори Елена Йончева. Един нема да пощадя от наш‘те“, заявява Борисов и се заканва, че ще „прибере“ 200 къщи за гости, на които е разпоредил проверка. Манолев може и да „изгоря“ от властта, но делото срещу него и досега не е започнало.

Бъдещата тогава евродепутатка от БСП Елена Йончева е втората сюжетна линия покрай къщите за гости. По същото време МВР започва проверки на обекти, построени от семейството ѝ. От записа става ясно, че те са по лично разпореждане на министър-председателя.

„Те сега като ги закачат и едните, и другите ще вървят къщите за гости на единия и на другия. Сега съм пратил полицията. Ако се окаже, че и там като при Манолев не са ходили гости…“, казва премиерът.

Борисов се възмущава, че Йончева била разследваща журналистка, но не разследвала премиера, с когото живеела (Сергей Станишев) и свекъра си (построил къщите за гости).

„Само разследваш за другите…Е*ати мафиотската структура“, заявява той.

Дълбоката държава се е окопала дълбоко във всички държавни институции по целия свят. Но Планът е гениален и борбата е на живот и смърт.

Veselina Tomova · Скандален запис на Бойко Борисов в afera.bg

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Гущерът скъса опашката: Прокуратурата скри Бойко от скандалния запис: Ще го размажа оня от „Еврохолд”, че не се съобразява с мене - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!