Следвайте "Буднаера" в Телеграм

След призив да дойде "главната Тиква" и "г-н Каскет" светкавично започва ремонт на път

Снимката е архивна.


Започва ремонт на участъка Ребърково - Лютиброд - Зверино - Елисейна на второкласния път II-16, съобщи агенция "Пътна инфраструктура" днес следобед.

По трасето през Искърското дефиле до 12 декември преминаваше целият тежкотоварен трафик, пътуващ от Видин, Монтана и Враца към София и обратно, заради модернизацията на участъка от Е-79 между Ребърково и Лютидол. От пет дни за всички превозни средства е възстановено движението по трасето на Е-79 и това позволява да започне ремонт на отсечката от второкласния път II-16 на територията на област Враца, се посочва в съобщението.

То идва часове след протест на граждани на Ребърково, излъчен тази сутрин в репортаж на Би Ти Ви.

"Аз пътувам всяка сутрин, пътят е станал невъзможен за минаване, отворили са се дупки, ежеминутно се пукат гуми, чупят се джанти. Това лично аз го приемам като заплаха за моя живот", заяви пред камерите един от протестиращите. "Да дойде главната Тиква да си ремонтира пътя (...). Къде е г-н Каскет? да дойде, тук има виновни", възмути се той. Цитатът беше тиражиран и в други медии.

Шефът на пътното управление във Враца коментира в същия репортаж, че причина за лошото състояние на пътя са 500-те хиляди тира, преминали за шест месеца през участъка. По думите му ремонтът е остойностен и има заделени 240 хил. лв., за да бъде извършен. Добави, че началото на ремонтните работи зависи от това какво е времето и не посочи конкретна дата или поне месец.

Часове след репортажа активност по казуса прояви Върховната административна прокуратура (ВАП). Тя е установила, че "се касае за

републикански път", а правомощията за управление му са на АПИ.

Като отчита, че "подобни нарушения са от естество да засегнат пряко живота, здравето и имуществото на гражданите" прокуратурата е сезирала шефа на управителния съвет на агенцията да осигури безопасно и удобно движение.

По-малко от час след това АПИ обяви, че ремонтът започва. На пътноподдържащата фирма, отговаряща за републиканските пътища в областта, е разпоредено да работи мобилизирано, за да може максимално да се възползва от метеорологичните условия в момента и в кратък срок да се подобри експлоатационното състояние на трасето, информира пътната агенция.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: След призив да дойде "главната Тиква" и "г-н Каскет" светкавично започва ремонт на път - България - Дневник (dnevnik.bg)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!