Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Цветеслава Гълъбова: Прави ми впечатление липсата на реакция от СУ спрямо стойчо стойчев

Image may contain: 1 person, smiling

За двойния аршин или защо поведението ”Убий простака с мълчание” не е градивно. В последните седмици станахме свидетели на една необичайно бърза реакция от страна на ръководството на СУ спрямо проф. Мирчев след писмо от група студенти.
Поводът е неприемлив, според тях, изказ на проф. Мирчев по време на лекции. По тяхната оценка /казвам така, защото лично не съм изгледала/изслушала целия цикъл лекции, имам информация само от извадките в медиите/ професорът използва реч на омразата. До тук добре. Всеки има право на мнение, както и да го защити - имам предвид тези будни студенти. Като резултат от всичко Етичната комисия на СУ разглежда случая и въз основа на нейното становище проф. Герджиков взема решение за прекратяване гражданския договор на проф. Мирчев.

Аз няма да адвокатствам на проф. Мирчев, тъй като не съм запозната с детайлите на лекциите. Прави ми впечатление обаче бързината на реакцията спрямо него и липсата на такава спрямо стойчо стойчев, който ПОКАЗА СРЕДЕН ПРЪСТ НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ през лятото и след това ПЕРСОНАЛНО МЕ НАПАДНА в социалната мрежа със снимки от болницата, която ръководя и определения от типа на #БУЛЯ ЦВЕЦКА и ГЪЛЪБАРНИК. И реакцията от страна на ръководството на СУ беше едно писмо от проф. Герджиков, част от което ще публикувам сега. До настоящия момент смятах, че ще наруша етичните норми, правейки публично официално писмо до мен в лично качество. 

Е, вече не смятам така. Защото виждам, че двойният аршин действа и аз активно се противопоставям на това. Защо младите хора не биват да бъдат обучавани от проф. Мирчев, използвал език на омразата, а може да бъдат обучавани от стойчев, който откровено заплашва със снимки в стил ку-клукс-клан и размахва среден пръст? Защо Етичната комисия на СУ разглежда поведението на служителите само в

рамките на работното време? Много е удобно да делим един индивид на работно и извънработно време. Да, ама не /Петко Бочаров/. Човекът е цял и реагира във всяка ситуация с всичко, което има като възпитание, образование, минал опит, емоционален интелект и т.н /ако ги има, де/.

Аз няма да убивам никого, особено простака с мълчание. Защото това наше себеопазващо поведение доведе до властта на НЕЙНО ВЕЛИКО НИЩОЖЕСТВО ПОСРЕДСТВЕНОСТТА! И от много години тя ВИЛЕЕ по нашите земи. И резултата го виждаме всички ние. И болезнено го усещаме. Защото "простакът е кремък корав" и той налага своите "норми". Мълчейки, ние ставаме съучастници в това престъпление спрямо нас, децата и внуците ни. И се забавляваме с постове за калинки. Или с великодушните въпроси "Ама защо се занимаваш с тоя стойчо". Хайде, хора, опомнете си и спрете да убивате простака с мълчание. Иначе да вземаме гумичката и да изтриваме България от картата на Европа. Аз няма да го направя, а Вие? 

Психиатърът Цветеслава Гълъбова, Facebook

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!